Presentats el projectes municipals de les Falles 2021

Projectes Falles Municipals 2021 / Proyectos Fallas Municipales 2021

Este dijous passat tingué lloc l’acte de presentació dels projectes seleccionats per a les Falles municipals de 2021. Este acte ha estat presidit pel regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, acompanyat per les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García.

També hi han estat presents les seues corts d’honor, així com l’artista faller Alejandro Santaeulalia i Antonio Segura, Dulk, per a la falla gran, i els artistes Ceballos i Sanabria per a la infantil

Dos falles infantils en 2021

La primera sorpresa l’han donada els artistas responsables del monument infantil, Ceballos i Sanabria. I és que en 2021 no hi haurà només una falla infantil sinó que en serán dos, a que estava prevista en 2020 la qual s’afegirà a la de 2021. Una proposta d’estos artistes que va ser acceptada. Un fet històric que segurament sorprendrà als qui s’acosten a la plaça de l’Ajuntament.

El lema del monument infantil és ‘Saps qui sóc? També!’. Els artistes han indicat que “Diversos espais de València, com el Palau de Ripalda, centraran les escenes de l’obra, que comptarà amb personatges com Mariano Benlliure, el pare Jofré, Blasco Ibáñez o Blanquita, un personatge molt conegut al Carme o la marquesa de Ripalda. A més, com a gran novetat, la falla prevista per a enguany es plantarà al costat de la de l’any que ve, amb la qual cosa seran dos falles infantils les que plantarem, disfrutarem i cremarem en 2021”.

Una crida per salvar el planeta

Quant al monument gran, el lema és ‘Protegix allò que estimes’ en referència al nostre planeta. En este sentit els artistes han manifestat que “som l’única espècia que destruïm la nostra casa” i esta falla “conjumina l’interés per la natura i la preocupació per la conservació de les espècies, construint un món amb molta realitat però també amb molta màgia”.

I han indicat també que “La salut del planeta està en un moment molt delicat i som nosaltres els que ens hem d’adonar que hem de fer alguna cosa i amb esta obra posem a València en el centre del missatge amb una falla que fa un recorregut per diversos ecosistemes del planeta amb moltes espècies animals”.

Print Friendly, PDF & Email