100 falles més es traslladaran a Fira València

13/08/2020

Carlos Galiana / Pilar Bernabé - 100 falles a Fira València

L’Ajuntament de València i la Generalitat han acordat que Fira València puga acollir 100 monuments fallers més de 2020, per a que els artistes tinguen espai als seus tallers per a poder treballar en les falles de 2022.

Este acord ha sigut anunciat este dijous pel regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, i per la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

A la reunió també ha estat present el Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

L’acord vol que les dos administracions treballen conjuntament per ajudar als artistes fallers i el món faller en general.

En este sentit han indicat el regidor i la regidora que «el trasllat d’altres 100 monuments a Fira València és una mesura més que s’afegeix a altres ajudes directes atorgades als artistes fallers, per a les quals l’Ajuntament ha destinat 7.000 euros, o altres iniciatives que es plantegen perquè els artistes que custodien les seues obres puguen assumir el cost que este fet implica».

100 falles cap a la Fira

En la citada reunió Ajuntament i Consell han acordat el trasllat de 100 falles més a Fira València. D’este treball s’encarregarà l’empresa pública de la Generalitat Tragsa.

Galiana va voler transmetre un «missatge de tranquil·litat als artistes fallers», i ha anunciat que «en els pròxims dies començaran a telefonar-los per concretar la dada per dur endavant el trasllat, que esperem que es desenvolupe abans de setembre».

Per la seua banda, Bernabé va raonar al voltant «del compromís de l’Ajuntament i la Generalitat amb els artistes fallers». La regidora va destacar «la voluntat de les dos administracions per donar una solució satisfactòria a tots els artistes fallers afectats per la crisi econòmica generada per la Covid-19».

Finalment, i per part de la Generalitat, José María Ángel, va parlar del «treball previ, amb molt de mètode, que ha desenvolupat l’Ajuntament per conéixer la casuística del monument de cadascuna de les comissions falleres de la ciutat».

El responsable autonòmic va acabar indicant que «Esta tasca ha sigut importantíssima a l’hora de prendre decisions», ha reiterat, en recordar que per una banda estan les necessitats de cada artista faller i d’altra les possibles solucions que les administracions poden oferir a este col·lectiu, que també té els seus compromisos amb les comissions falleres».

Carlos Galiana
Pilar Bernabé

Go up