Skip to content

EMT incrementà les persones usuàries en 2019

09/01/2020
EMT
Comarca: València

L’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha fet balanç de l’any passat. Un any, el 2019, en el qual EMT va vore incrementat el  nombre de persones en 779.000, arribant a les 96.912.198 validacions.

L’EMT destaca el creixement del 6,5 per cent registrat en 2019 en l’EMT Infantil, amb més de 70.000 validacions. També destaca els 111.000 viatges realitzats amb l’EMT Jove, és a dir, un increment del 3,3 % respecte al 2018. L’EMT amplia enguany l’edat del bo infantil i el jove fins als 14 i 30 anys, respectivament.

El mes de desembre EMT va registrar un total de 8,2 milions de persones, un 1,24 % d’increment respecte al mateix mes de 2018. Este increment ha coincidit amb les festes de Nadal i la plaça de l’Ajuntament convertida en zona per a vianants, la qual cosa ha animat a usar l’autobús per a accedir al centre de la ciutat.

Més de tres milions de viatges en Nadal

Del 23 de desembre al 6 de gener EMT va registrar 3.061.072 viatges, 21.260 més que en el mateix període de l’any passat. Destaca el dia 25 de desembre quan es varen registrar 95.826 validacions, un 15,3 % més que l’any anterior. I també el reforçament de les línies nocturnes el 24 i el 31. En estos dies les validacions varen créixer un 4,2 % i un 1 %, respectivament.

Davant estes dades de les persones usuàries de l’EMT en 2019, el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, manifestà que “Les xifres mostren que quan la plaça ha sigut recuperada per a les persones i s’ha convertit en un espai de qualitat urbana, més persones s’han desplaçat en autobús públic al centre per passejar i disfrutar de les festes. Agraïm que cada dia més valencians i valencianes confien en el servici públic de l’EMT i aposten per un model de mobilitat sostenible”.

Menys emissions contaminants de l’EMT

Finalment EMT vol destacar el seu compromís per reduir les emissions contaminants. En este sentit ha reduït en un 5 % estes emissions. I açò ha sigut possible gràcies a la renovació de la flota (EMT estima que és l’equivalent a 1.375 tones de diòxid de carboni menys).

Entre 2020 i 2021 els carrers de la ciutat podran vore circular 164 autobusos híbrids nous i el 53 % de la flota serà híbrida i elèctrica. D’esta manera es reduiran les emissions contaminants en més d’un 24 %.

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.