Dispositiu especial de l'EMT per a les Falles 2023: més autobusos, més freqüència i més servicis

1 any ago · Updated 1 any ago

EMT, Falles, autobusos, transport públic, València, Fallas, autobuses, transporte público

El dispositiu especial de l'Empresa Municipal de Transports de València (EMT) per a les Falles 2023 està llest per a garantir la mobilitat de la ciutadania durant els dies grans de la festa. Els autobusos s'incrementaran fins a arribar als tres milions de places del 15 al 19 de març, i també es duplicarà el servici de les 23 línies que circulen de nit del 16 al 20 de matinada, millorant la freqüència i funcionant ininterrompudament. A més, la línia 92 estarà en marxa les 24 hores per a acostar veïnat i visitants als castells i la Nit del Foc.

El dispositiu de l'EMT per a les Falles 2023

El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, i la directora gerent de l’EMT, Marta Serrano, presentaren fa uns dies este dispositiu en roda de premsa. L'edil afirmà que l'EMT fa "tot l'esforç per donar un servici de qualitat a tots els usuaris i usuàries que es mouen per la ciutat de València, però també cap als pobles de València i els municipis de l'àrea metropolitana", demanant que la gent deixe el cotxe a casa i utilitze el servici 24 hores de l'EMT.

A més, s'han pres mesures com el tall al trànsit de la zona centre a partir del 16 de març. L'EMT establirà dos grans punts d'intercanvi a Tetuan-Porta de la Mar i a l'entorn de la plaça d'Espanya per facilitar l'arribada dels autobusos i s'habilitaran parades provisionals per a altres línies. També s'han reforçat les 23 línies nocturnes que cobriran els concerts de Falles al passeig de l'Albereda, augmentant la freqüència de pas i prolongant el servici fins a les 4.30 hores.

Els castells i la Nit del Foc també tindran un servici especial, amb la intensificació de diverses línies per acostar les persones usuàries a la zona. S'augmentarà el servici en horari nocturn per garantir que tota la ciutadania puga tornar a casa després dels espectacles pirotècnics.

Per últim, es reforçaran les línies que arriben a la zona de Vivers, Porta de la Mar i plaça d'Espanya amb motiu de l'Ofrena. L'EMT també ha posat a disposició un equip informador a peu de carrer des del 1 de març per a informar als ciutadans i ciutadanes dels canvis i dels servicis especials durant les Falles 2023.

S'han establit diverses mesures per garantir la mobilitat de la ciutadania i facilitar l'accés als diferents actes programats.

Alteració del trànsit per zones

Tall al trànsit de la zona centre:

A partir del 16 de març, es produirà un tall general del trànsit en la zona centre de la ciutat, en coordinació amb la Policia Local. Per facilitar l'arribada dels autobusos, es crearan dos grans punts d'intercanvi a Tetuan-Porta de la Mar i a l'entorn de la plaça d'Espanya, des de l'inici de la jornada fins a aproximadament les 15 hores. Estos punts són els mateixos que s'utilitzen actualment per a les mascletaes i, a més de les línies habituals, es crearan parades provisionals per a altres línies. Cal destacar que a causa d'este tall al trànsit, la línia de la C1 no podrà circular del 16 al 19 de març.

Concerts de Falles:

Per als concerts de Falles que se celebraran al passeig de l'Albereda els dies 10 i 11 de març, es reforçaran les 23 línies que oferixen servei nocturn habitualment. Així, s'augmentarà la freqüència de pas i es prolongarà el servici fins a les 4.30 hores per afavorir els desplaçaments quan finalitzin les actuacions.

Castells:

Enguany, els castells i la Nit del Foc se celebraran al Palau de les Arts, de manera que s'ha adaptat el dispositiu per acostar les persones usuàries a la zona. Es reforçaran les línies 4, 10, 13, 14, 19, 24, 25, 92, 92, 94, 95, 99 i C3, a més de s'augmentar el servici en horari nocturn per garantir que tota la ciutadania pugui tornar a casa després dels espectacles pirotècnics.

Ofrena:

Durant la celebració de l'Ofrena, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de març a partir de les 15.30 hores, les línies limitaran el seu recorregut en la zona dels jardins de Vivers, ja que resulta impossible travessar la Porta de la Mar. Per això, es reforçaran les línies que arriben a la zona de Vivers, Porta de la Mar i plaça d'Espanya.

Punts d’informació:

Per garantir que la ciutadania estiga ben informada durant les Falles, s'han habilitat diferents punts d'informació al llarg de la ciutat. Així, des de l'1 de març, un equip de 90 persones, conegudes com a "jaquetes roges", estan distribuïdes per diferents punts estratègics per informar als ciutadans i ciutadanes sobre les noves rutes a causa del tall al trànsit i el programa faller.

A més, durant el període de les Falles, entre el 16 i el 19 de març, s'han habilitat 40 punts informatius, ubicats en llocs clau segons els actes programats, com ara les mascletaes, l'Ofrena o la Cremà. En total, es distribuiran vora 100.000 follets i es brindarà assistència a la ciutadania en tot moment.

Així mateix, també s'ha habilitat un servici especial de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), disponible per telèfon, missatgeria (WhatsApp i Telegram) i xarxes socials, del 12 al 19 de març, amb un horari d'atenció ampliat per atendre a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes durant les Falles.

Go up