La Nit de Blasco Ibáñez: un Homenatge Gastronòmic i Cultural a la València Tradicional

La nit de Blasco Ibáñez, la noche de Blasco Ibáñez

La Nit de Blasco Ibáñez

El proper dilluns 19 de juny, a partir de les 19:30 hores, l’alta gastronomia valenciana es reunirà al Palmar com a preludi a la gala The World’s 50 Best Restaurants, que se celebrarà al dia següent al Palau de les Arts de València. L’acte, organitzat per CONHOSTUR amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i la D.O. Arròs de València, reunirà un centenar d’invitats en una trobada única entre els xefs i professionals del sector amb reconeixements Estrella Michelin i Sol Repsol, d’una banda, i una vintena de periodistes internacionals arribats a la ciutat per a cobrir la gala, d’altra banda.

Un Homenatge a la Tradició Culinària Valenciana

La impressionant tradició culinària de València ha valgut a la ciutat ser triada per a albergar la cerimònia, que servirà per a coronar els millors cuiners del planeta en este 2023. A més de la gala, diferents emplaçaments del Cap i Casal acolliran activitats de tot tipus relacionades amb este esdeveniment, entre les quals destaquen xarrades gastronòmiques, esdeveniments educacionals i trobades amb els xefs assistents.

Una Cerimònia Gastronòmica i Cultural de Primer Nivel

Prèviament, una barraca tradicional de l’Albufera serà el lloc triat per a recordar la figura de Blasco Ibáñez i la seua vinculació amb este parc natural únic en el món. A través d’una experiència multisensorial, en “La Nit de Blasco Ibáñez” la millor gastronomia autòctona es fondrà amb aquella Albufera que Cañas y barro immortalitzà per a les generacions posteriors fa ara 120 anys.

Durant la vetlada, els assistents gaudiran d’una xarrada al voltant de l’escriptor, una passejada en barca, una posta de sol al so de la Muixeranga, una breu representació teatral i una degustació de dos dels plats més característics del menú albuferenc: l’all i pebre i l’arròs de cranc blau.

L’acte comptarà amb la presència, entre altres personalitats, del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el president de CONHOSTUR, Manuel Espinar, i el gerent de la D.O. Arròs de València, Santos Ruiz.

Una Cerimònia Gastronòmica i Cultural de Primer Nivell

La Nit de Blasco Ibáñez no seria completa sense la presència de reconeguts xefs internacionals i periodistes de prestigi. Este esdeveniment servix com a preludi a la gala The World’s 50 Best Restaurants, un dels esdeveniments gastronòmics més importants del món, que se celebra a València. És una oportunitat única per a reunir als millors cuiners del planeta i posar en valor la riquesa gastronòmica de la nostra terra.

Una nit màgica espera a tots els amants de la gastronomia, la cultura i la tradició valenciana. Amb la Nit de Blasco Ibáñez, ens embarcarem en un viatge sensorial i emocionant a través del temps i dels sabors que han marcat la nostra terra. 

Print Friendly, PDF & Email