XIV Concurs d’allipebre del Palmar: Un viatge al cor de la cuina valenciana que complix 15 anys

Concurs d'allipebre, concurso de allipebre

Descobrix el XIV Concurs d’allipebre “Illa del Palmar” i la seua tradició culinària única

La regidora d’Hisenda i Participació, María José Ferrer San Segundo, va assitir, amb altres membres de la corporació municipal, al XIV Concurs d’allipebre “Illa del Palmar”, una celebració culinària que ha esdevingut una part fonamental de la història d’esta pedania dels Poblats del Sud de València.

Una Festa d’Interés Turístic en Potència

La plaça de la Sequiota del Palmar va ser l’escenari d’este esdeveniment que anualment ompli de sabor i tradició la comarca de l’Albufera. L’Ajuntament, amb l’objectiu de promoure la cultura i la gastronomia locals, està treballant per aconseguir que el “Concurs d’allipebre tradicional Illa del Palmar” siga reconegut com a ‘Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana’. Recentment, la Junta de Govern Local va iniciar els tràmits necessaris per a aconseguir este títol.

L’Allipebre, Delicadesa Local

L’Allipebre, un plat exquisit lligat a la història d’esta pedania, és el protagonista indiscutible d’esta festa gastronòmica. Durant catorze anys consecutius ve celebrant-se este concurs el qual, en l’edició de 2023, ha atret a més de 200 persones i ha comptat amb la participació d’una trentena de restaurants. Les xifres d’assistència són impressionants, amb més de 2.500 comensals que han tingut l’oportunitat de degustar de manera gratuïta esta autèntica joia de la cuina valenciana.

Un Esforç Col·lectiu

L’Associació d’Hostaleria El Palmar i l’Alcaldia Pedània del Palmar són els impulsors d’esta iniciativa que busca la declaració de ‘Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana’ per a un esdeveniment que celebra la cultura, la gastronomia i l’esperit acollidor de l’Illa del Palmar.

En resum, el XIV Concurs d’allipebre “Illa del Palmar” és una tradició que ens acosta a les arrels de València, on la passió per la gastronomia i el sentit de comunitat es fusionen en un esdeveniment que aspira a ser reconegut com una joia del turisme local.

FAQ’S

Què s’ha celebrat en el Concurs d’allipebre del Palmar?

El Concurs d’allipebre del Palmar és un esdeveniment culinari tradicional que en 2023 s’ha celebrat el 11 de setembre. Consistix en un concurs gastronòmic on els participants preparen i presenten les seues versions de la famosa recepta de l’allipebre, un guisat d’anguila típic valencià.

Com puc participar en el Concurs d’allipebre del Palmar?

Per a participar en el Concurs d’allipebre del Palmar, és necessari inscriure’s prèviament com a concursant. Les inscripcions solen obrir-se amb antelació i es realitzen a través de la pàgina web oficial o en persona en les oficines de l’esdeveniment. És important revisar els requisits i condicions establerts per a assegurar-se de complir amb els criteris de participació.

Print Friendly, PDF & Email