Skip to content

Pablo Marín guanya el premi al millor reportatge de Click a l’Horta

02/04/2019

Este passat dissabte 30 de març es van entregar els guardons del concurs de fotografia Click a l’Horta. Este concurs ha estat obert a qualsevol  persona que tinguera ganes de retratar l’esperit vital de l’horta. La tecnologia podia ser càmera de fotos tradicional o telèfon mòbil. A més, les fotografies havien de tindre una temàtica documental o fotoperiodística i ser capaces de plasmar els valors del camp valencià (el seu caràcter pròxim i vital, la seua mescla d’innovació i tradició…).

Pablo Marín García ha obtingut el primer premi en la categoria de Reportatge, mentres que els usuaris Miguel Beltrán (@miguelbelrod), amb la sèrie Geometries; @soniayo87, amb Histories quotidines…; Emilio M. (@emival_fotos), amb L’horta de don Paco; i Moisés Valls (@vlc_moises), amb Inquilins, han sigut els quatre guardonats en la secció Instagramer.

En esta edició han participat 277 representants, s’han elaborat 60 reportatges i s’han compartit més de 800 fotografies en Instagram.

El premi especial Tribunal de les Aigües ha sigut concedit a Arturo López (@alopezc72) i el seu projecte Regando i el d’EMT València ha sigut per a Ana Mont (@anamont03) i el seu treball A la voreta de l’horta. A més, Francisco Gil Muñoz (@francisco.gilmunoz) ha rebut un Menció especial EMT gràcies a la seua sèrie Eixida d’emergència.

La composició dels jurats del Click a l’Horta

El jurat de les categories Reportatge i Instagramers ha estat compost per la fotoperiodista Eva Máñez, el creador i docent Julián Barón i el Manager Iger València Andrés Carrión. A més, han actuat com a jutges diversos representants de l’EMT i, quant al premi del Tribunal de les Aigües, els responsables de seleccionar les peces han sigut Juanjo Ajado i Amado Bimbo.

Este acte va tindre lloc al Agromuseu de Vera, i hi van estar presents la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo; el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi; i el president del Tribunal de les Aigües, José Font Sanchis.

Máñez, va comentar que en l’apartat de Reportatge s’ha tingut especialment en consideració que els projectes presentats “no foren col·leccions de fotografies, sinó que hi haguera un cos, una idea, un concepte que unira totes les imatges de cada projecte. Buscàvem que existira una intenció”. I respecte Pablo Marín, destaca que aporta “una visió contemporània, compromesa i amb una perspectiva crítica de l’horta valenciana”.

Finalment comentar que s’han fet diverses iniciatives en Instagram, des de microentrevistes, compartir receptes i fins i tot directes.

Print Friendly, PDF & Email