“Acordonades” és el nou cor creat per la regidoria d'Igualtat

20/11/2018

L'espai de Dones i Igualtat de la Regidoria d'Igualtat ha creat un cor de dones denominat «Acordonades».

Aquelles dones interessades a formar part d'este cor tenen fins al mes de desembre per a inscriure's. En aquests moments este cor feminista té 60 dones inscrites. Les integrants assagen un dia per setmana: els dimarts, de 17.00 a 18.30 hores.

La regidora d'Igualtat, Isabel Lozano, va indicar que «es pretén incidir en la defensa de la igualtat d’oportunitats, els drets i llibertats de les dones i l’eliminació de les violències masclistes». Lozano va afegir que «el cor feminista de dones és un projecte d'intervenció social que pretén, a través de la música, impulsar la igualtat de gènere, trencar estereotips -sexistes i culturals- i potenciar la reflexió crítica i transformadora. El projecte suposa la creació d'un espai d'empoderament, sororitat, formació i creativitat per a les dones. És un projecte per afavorir la participació inclusiva de dones diverses, mitjançant l'associació d'iguals per la visibilitat de la diferència: dones amb capacitats diverses, orígens, procedències i orientacions diferents (immigrants, gitanes, víctimes de violència masclista...) en espais culturals segurs».

Beneficis de pertànyer al cor

La regidora va apuntar que «el cant coral revertix en múltiples i diferents beneficis per a les persones que el practiquen, millora la qualitat de vida en general i el benestar emocional en particular, ajudant així a entendre el valor que el cant coral té per al manteniment de la salut física i el compromís social que comporta. Els llaços afectius que s'establixen en una agrupació musical són molt forts, ja que no només es compartix un espai, un temps o una afició, sinó també valors i emocions».

És el desig de continuïtat de dones que han participat en activitats del Servici d'Igualtat i Polítiques Inclusives. També s'obri l'oferta a les dones que volen gaudir compartint les seues veus i el compromís de l'activisme feminista. Este cor ha pres el model del cor feminista de Fuenlabrada, “Cantando nos van a oír”. Els assajos han començat en el Centre de Joventut de Campoamor. No obstant això, la previsió és traslladar-los al centre sociocultural de la Universitat Popular del Palauet d'Aiora.

Go up