Els punts violeta han informat sobre prevenció d’agressions sexistes els dies de falles

22/03/2019

2019 03 20 punts violeta 2

Han sigut dos els punts violeta que l’Ajuntament de València instal·là estes falles a través de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. A estos llocs d’informació s’han acostat moltes persones per a informar-se sobre prevenció d'agressions sexistes i per la possibilitat de participar com a voluntariat en estos punts, els quals no han registrat intervencions per agressions sexistes.

Estos punts han estat siutats a l’estació del Nord i al carrer Cavallers. S'han repartit fins a 7.000 xapes i 4.000 fulls de mà informatius. També s’han repartit 1.000 fullets de la campanya de prevenció d'agressions sexistes "Fora de lloc", i material a algunes falles per a repartir en els seus casals i en les seues diferents festes.

Dos professionals per cada punt violeta

En cada punt sempre hi havia dos professionals (psicòlogues / educadores / treballadores socials), durant sis hores al dia. L’horari d’atenció i d’informació ha sigut del 15 al 19 de març de 22.00 a 4.00 hores. La informació s'ha oferit en valencià, castellà i anglés.

La regidora responsable, Isabel Lozano, ha indicat que «Els punts violeta són útils per a la sensibilització i la prevenció, així com per a traslladar un missatge a la societat de rebuig a la violència masclista, establint canals més immediats i accessibles per a la denúncia i l'atenció a víctimes que puguen necessitar-ho. Durant estos dies la gent que s'ha acostat ha estat molt positiva, han valorat com molt necessari el paper que feien les i els professionals.

2019 03 20 punts violeta 1

Go up