Compromís presentà les candidatures a unes primàries obertes a la ciutadania

26/02/2019

Foto Grup Primaries

Dissabte passat la coalició Compromís per València presentà les 25 candidatures que es opten a les Primàries de la formació valencianista a banda del cap de llista. Este primàries tindran lloc els dies 6 al 8 de març per Internet i el dia 9 de manera presencial. A més, estes primàries estan obertes a tota la ciutadania. Açò vol dir que hi poden votar tant els militants com els no militants, sempre que siguen majors de 16 anys. En este sentit, Joan Ribó, únic candidat com a cap de llista a l’Alcaldia, indicà que “Estem molt satisfets de donar un exemple de democràcia i de participació a tota la ciutadania amb les primàries més obertes d'Espanya”.

El teatre Micalet acollí este acte de presentació, on cada candidat i candidata argumentà les raons per a presentar-se a les primàries.

Ribó va afegir que “volem renovar un compromís amb els valencians i valencianes. Si bé en el 2015 ens presentàvem amb un compromís d'acabar amb un govern corrupte, en estos moments és el compromís de continuar renovant i modernitzant la ciutat de València, com hem iniciat. Volem fer de València una ciutat europea en primer lloc, sostenible, còmoda per a la ciutadania i sobretot que pense en les persones”.

Estem molt satisfets de donar un exemple de democràcia i de participació a tota la ciutadania amb les primàries més obertes d'Espanya

El cap de llista destacà que “el repte que afrontem hui en la presentació de tots els candidats i candidates de la llista de Compromís és un repte democràtic. Compromís és l'única formació política que no només té primàries per al seu cap de llista sinó que a més té primàries per a tota la resta de la llista. És una experiència que cap altre partit d'Espanya duu a terme”.

Pel que fa a la participació de tota la ciutadania, Ribó indicà que “A més, si tenim en compte que qui vota és qualsevol ciutadà o ciutadana. Hi ha formacions polítiques en les que les primàries són dins del partit, n'hi ha altres en que són fora; però no hi ha cap altra formació on són fora i a més són a tota la llista, per tant estem molt satisfets  de donar un exemple de democràcia i de participació a tota la ciutadania”.

Índex / Índice
  1. Rècord d’inscripcions a les primàries
  2. Llista de les candidatures de Compromís per València

Rècord d’inscripcions a les primàries

Hi ha un increment de més de 3.000 persones inscrites per votar en estes primàries, d’on eixirà la llista valencianista per a les eleccions municipals del 26M. Açò vol dir que, previsiblement, segons comentà Ribó, "com a mínim es doblarà la participació que va haver fa quatre anys donat que encara queda una setmana per davant per poder inscriure's". Recordem que al 2015 es van inscriure al voltant de 5.500 persones, mentres que ja n’hi ha més de 8.500 persones inscrites enguany.

Llista de les candidatures de Compromís per València

Última hora: Clara Ferrando finalment pareix que es presentarà a les Corts Generals, renunciant a l'Ajuntament de València.

Go up