Skip to content

L’alcalde va rebre als atletes guanyadors de la Marató

04/12/2018
Comarca: València

Leul Gebreselassie i Ashete Dido van ser rebuts per l’acalde de València, Joan Ribó, este passat dilluns. Els dos atletes etíops van establir nous rècords de la marató valenciana i d’Espanya. Les seues marques van ser de 2 hores, 4 minuts i 31 segons, en el cas dels homes, i 2 hores, 21 minuts i 14 segons, en la categoria de dones.

Acompanyaren als atletes la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, i  Francisco Borao, president de la Societat Esportiva Correcaminos.

Joan Ribó va indicar que «La valoració que fem de la Marató és molt positiva, ja que l’èxit d’ahir demostra que València s’està constituint com una capital mundial de la marató».

L’alcalde, després de felicitar els protagonistes de la competició, va indicar que «els resultats aconseguits són meravellosos, ja que, d’alguna manera, plasmen la voluntat de la ciutat d’apostar per este tipus d’esdeveniments esportius tan beneficiosos en tots els aspectes».

Ribó també va felicitar l’equip responsable d’este èxit. “Vull agrair als organitzadors, a la Fundació Trinidad Alfonso i a la Societat Esportiva Correcaminos, pel gran treball que estan realitzant, ja que han aconseguit una cosa tan important com és que València estiga considerada com una capital mundial del running», va declarar.

El primer edil va concloure dient que «València és una ciutat que estima l’esport, i es pot comprovar amb els milers de persones que ixen cada dia a córrer pel riu, per exemple, o amb tots els participants –de dins i de fora de la ciutat- que ahir van demostrar l’esforç de superació personal quilòmetre rere quilòmetre».

La marató més important d’Espanya

Per la seua part Francisco Borao va assegurar que esta marató «ja era la més important d’Espanya, però des d’ahir ho és encara més, eixa condició ha quedat confirmada. Va ser un èxit, jo diria que global, amb la llum preciosa de l’esdeveniment, la imatge de la Ciutat de les Arts i les Ciències i veure a estos xics i xiques volar i establir noves marques de la carrera».

Borao va afegir que «per una vegada els kenyans van deixar pas als etíops, la qual cosa ens fa encara més internacionals, però l’èxit va ser de tots els que arribaren a meta, i en això, afortunadament, també es va aconseguir un rècord: més de 19.600 corredors i corredores que festejaven des de l’últim al primer». També va assenyalar, respecte el rècord del món, que «ja tindrem temps d’aconseguir-ho. Al principi semblava una quimera i hui dia es presenta com a un somni assolible. De moment hem aconseguit el rècord del món de mitja marató, i ho gaudirem».

Finalment, Elena Tejedor va indicar que «La veritat és que no podem estar més contents de la jornada d’ahir. Per tot, pel record d’inscrits, pel record d’arribats, perquè va discórrer sense incidents i van respondre molt bé tots els servicis que havíem previst, perquè hi ha unes imatges que estan donant la volta al món en les quals es mostra una ciutat implicada en la Marató, per la valoració dels corredors populars opinant que tenim una carrera amb uns servicis i una animació extraordinaris i una ciutat bolcada…Si, a més,  la guinda del pastís, que són els èxits esportius, també s’aconseguixen, l’alegria i la satisfacció són màximes».

Print Friendly, PDF & Email