Skip to content

L’alcalde firma el conveni per a començar el soterrament del ferrocarril a la ciutat

09/04/2019
Comarca: València

Este passat dilluns l’acalde de València, Joan Ribó, firmà el conveni  que permet començar les obres del canal d’accés i el túnel passant ferroviaris. Açò vol dir que les vies del ferrocarril finalment seran soterrades al seu pas per la ciutat. A la firma hi ha estat present el director general de la Societat Parc Central, Salvador Martínez Císcar.

Ribó manifestà la seua satisfacció per este acord «que establix les bases de la integració del ferrocarril a València». L’alcalde volgué destacar «la importància d’este pas, que ens permetrà avançar i posar en marxa el canal d’accés, és a dir, l’entrada en subterrani dels trens a la ciutat des del Bulevard Sud fins el pont de Giorgeta».

Esta actuació permetrà obrir l’avinguda de Federico Gardía Lorca i la connexió dels barris. Este acord reflectix el compromís per part del Ministeri de Foment i Adif de realitzar en el seu moment l’Estació Central de València i l’eix passant, una inversió que haurà de ser assumida íntegrament pel Ministeri.

El Canal d’Accés Fase 3 fins al viaducte de Giorgeta  serà assumit per ADIF-Alta Velocitat, Ia Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València (segons els següents percentatges: el 50% ADIF-Alta Velocitat, el 25%  la Generalitat; i el 25%  restant, l’Ajuntament).

A més, s’impulsarà l’Estació Central de València i l’eix passant, que seran assumits per les EPE del Ministeri de Foment ADIF i ADIF-Alta Velocitat.

Àudio de Joan Ribó