L'Ajuntament incrementa els contenidors marrons de matèria orgànica

05/11/2018

La regidora de Gestió de Residus Sòlids Urbans, Pilar Soriano, ha anunciat l'increment de contenidors marrons matèria orgànica. Fins al moment hi ha 300 punts de la ciutat que tenen estos contenidors. En este programa pilot d'arreplega de matèria orgànica s'ha incrementat fins a arribar als 400.000 habitants. Soriano ha informat que en una segona fase s'arribarà a quasi la mitat dels barris, gràcies a 1.370 contenidors.

En estos contenidors es podran reciclar restes de fruita i verdura, paper de cuina brut i taps de suro. La campanya informativa porta per lema "N’eren pocs...I arribà el marró!", i l'alcalde Joan Ribó i la pròpia Pilar Soriano explicaran com s'arreplegarà esta matèria orgànica. L'objectiu és que en 2020 es puga reciclar el 50% d'esta classe de residus. A més, en un futur la ciutadania podrà obtindre una bonificació en la taxa de fem si participa i recicla.

En este sentit, Pilar Soriano va comentar que s'ha instat a la ciutadania «perquè col·labore en el desenvolupament d’este projecte municipal, pels seus importants avantatges mediambientals i per complir amb els objectius de totes les institucions europees, nacionals i autonòmiques».

En el programa pilot, ha explicat Soriano, van participar 55.000 habitants de Sant Marcel·lí, Benimaclet, Campanar, Sant Pau i grans productors dels districtes 10 i 11. La regidora ha valorat positivament els resultats obtinguts i ha detallat els barris que també podran reciclar pròximament

Índex / Índice
  1. Barrio que tindran contenidors marrons
    1. Kit de ferramentes per a reciclar

Barrio que tindran contenidors marrons

D'esta manera, durant dos mesos, rebran contenidors marrons els barris següents:Nou Moles, Soternes, Tres Forques, la Fontsanta i la Llum (de l’Olivereta); i la Raiosa i Camí Reial (de Jesús). També comptaran amb este servici els barris de les Tendetes, el Calvari, Sant Pau (de Campanar); Marxalenes, Morvedre, Tormos i Sant Antoni (de la Saïdia); els Orriols i Torrefiel (de Rascanya); Benicalap i Ciutat Fallera (de Benicalap), i Benimàmet i Beniferri (de Benimàmet). Així mateix, s’actuarà a Montolivet, en Corts, Malilla, la Font de Sant Lluís, na Rovella i la Punta (de Quatre Carreres).

També s'iniciarà el pla pilot «Porta a porta» en magatzems de brossa dels edificis de vivendes noves als PAIS Moreres, Quatre Carreres, Sociòpolis, Ros Casares i Benicalap. Este veïnat rebrà un calendari amb informació dels dies de recollida.

Soriano ha explicat que quan acabe esta fase s'haurà cobert el 51% de la ciutat. També va afirmar que espera «que el 2019 puga completar-se l’establiment d’este nou servici per a la totalitat de València».

Kit de ferramentes per a reciclar

El nou contenidor se situarà al costat de la resta de contenidors. S'enviarà una carta a cada casa explicant la campanya. També s'enviarà un kit de ferramentes, un poal de 10 litres marró per a la separació de residus orgànics en la cuina. O bé un rotllo de bosses compostables per a poal d'orgànica.

Go up