L’Ajuntament solta dos exemplars d'esquirol roig

06/05/2019

2019 05 06 solta esquirols

Esta solta forma part del projecte de l’Ajuntament de València d'afavorir la biodiversitat. Els dos esquirols han passat tres setmanes en una gàbia per a aclimatar-se a la zona de l’edifici Naturia del Jardí del Túria. Els dos exemplars tenen un collar emissor per a poder fer-los un radioseguiment. Hi ha participat el Centre de Recuperació de Fauna del Saler. La dita gàbia romandrà oberta de manera que estos esquirols hi puguen tornar.

El regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Roberto Jaramillo, ha indicat que «esta és una prova pilot per a veure com introduïm espècies autòctones en grans espais de la nostra ciutat, com és el llit del riu Túria». «D’altra banda, fem també un treball d’educació ambiental, amb el qual esperem que siguen molts xiquets els qui s’interessen per esta experiència i puguem veure com les espècies autòctones ens ajuden a treballar els espais verds d’una forma diferent, intentant també fer una lluita activa contra el canvi climàtic», ha aclarit.


Roberto Jaramillo

En esta solta també hi han estat presents tant la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, com la de Benestar Animal, Glòria Tello. Per a Soriano «des de la regidoria tenim una labor de gestió de les zones verdes i de renaturalització de la ciutat. Hui és un exemple d’això, amb la solta d’esquirols, amb l’objectiu de poder realitzar el catàleg de fauna que viu als nostres jardins, ja que, tot i estar en el centre d’una gran ciutat, estem dins d’un ecosistema verd».


Pilar Soriano

Finalment, Tello ha apuntat que «esta acció és important per a afavorir la conscienciació de la ciutadania,  l’ecosistema i la biodiversitat. Sabem que són canvis que no s’aconseguixen d’un dia per a un altre; són canvis lents, i la base per a una bona conscienciació amb activitats i iniciatives com esta és imprescindible per a aconseguir en un futur una ciutat molt més respectuosa amb els animals».

Glòria Tello
2019 05 06 solta esquirols 2
Esquirol

Go up