Skip to content

L’Ajuntament promociona els contenidors marrons als mercats

09/07/2019
L'Ajuntament promociona els contenidors marrons
Comarca: València

L’Ajuntament de València ha iniciat una acció a través de la qual promociona els contenidors marrons a diversos mercats muncipals. L’equip d’educació ambiental durà a terme esta iniciativa als barris on hi ha esta classe de contenidors. Es tracta de sensibilitzar la població del bon ús d’este servici habilitat per a la recollida de matèria orgànica. En total es faran setze accions informatives.

De moment, la implantació d’estos contenidors dona cobertura a unes 400.000 persones, previsió anunciada en el seu moment quan s’informà de l’increment d’estos contenidors.

La campanya pretén canviar hàbits i també informarà els grans productors d’esta classe de residus de les parades del mercat (fruiteries, peixateries, carnisseries o forns) i la ciutadania en general. I és que el 41 % de la composició de la bossa de fem que es tira al contenidor verd és matèria orgànica, és a dir, restes d’aliments.

Residus per als contenidors marrons

Com es tracta d’una campanya informativa, s’explicarà quins residus han de ser dipositats en el contenidor marró (restes de menjar, peles, restes de paper tacat…). D’gual manera, s’informarà sobre quins residus continuen considerant-se objecte del contenidor verd (com els bolquers, tovalloletes o qualsevol residu de neteja domèstica).

Les accions informatives es duran a terme durant tot el mes de juliol als mercats de Benicalap, l’avinguda del Cid, Benimaclet, Benimàmet, Jesús-Patraix, Sant Pere Nolasco, Torrefiel i Montolivet.

A les persones interessades se’ls farà lliurament d’un poal per a facilitar la separació de residus de matèria orgànica, amb les bosses corresponents. A més, també rebran bosses específiques per a separar les classes de residus i un embut per a poder reciclar l’oli usat.