Skip to content

Rehabilitada la casa natalícia de Sant Vicent Ferrer

17/04/2021
rehabilitada la casa natalícia Sant Vicent Ferrer / rehabilitada la casa natalicia de San Vicente Ferrer
Comarca: València

La rehabilitada casa natalícia del patró de la Comunitat Valenciana, Sant Vicent Ferrer, està quasi a punt, després dels treballs executats. S’ha treballat sobre diversos problemes, com des de temes estructurals com també aspectes d’impermeabilitat. Esta rehabilitació coincidix amb el sext aniversari de la mort del sant valencià.

La casa natalícia de Sant Vicent Ferrer és un dels llocs referents de les tradicions valencianes i està situada al carrer de la mar i el del Pouet de Sant Vicent.

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, declarà que “Esta intervenció culmina d’alguna manera tot un seguit de mesures que des de l’Ajuntament de València hem volgut impulsar per promocionar la trajectòria d’una figura històrica per a la nostra ciutat no sols en l’àmbit religiós”.

Uns treballs iniciats pel consistori valencià atenent la petició del superior d’esta casa, José Manuel Alcàsser.

Més de 400.000 euros dedicats a preservar la figura de Sant Vicent Ferrer

L’Ajuntament ha invertit en esta rehabilitació un total de 410.488 euros, inclosa la aportació del Ministeri d’Hisenda fins els 75.000 euros.

Rehabilitada de manera integral la casa natalícia del patró de la Comunitat Valenciana, Sant Vicent Ferrer

Ara es poden vore zones que abans estaven ocultes. S’ha detectat que la coberta tenia patologies importants, la qual cosa ha obligat a modificar el contracte inicial i incrementar algunes actuacions, com ara el tractament beta amb resines o usar xapes d’acer caragolades lateralment per a unir els trams de fusta en bon estat.

A més, s’ha hagut de substituir completament l’enllistonat de la coberta al carrer de la mar. I s’ha instal·lat un sistema antitèrmits per esquers inhibidors del creixement per a assegurar el bon manteniment a llarg termini.

Quant als problemes d’humitat per capil·laritat, fonamentalment al semisoterrani, s’han fet perforacions de drenatge fins la cara inferior de la solera. Així, si hi haguera una inundació es podrà evacuar l’aigua al pou sense que el paviment quede afectat. També s’ha millorat la ventilació de l’espai.

També s’ha actuat a la volta neogòtica del segle XVII. Esta part s’ha desmuntat i ha permés l’estudi detallat del seu estat. Així, s’ha reconstruït el revestiment d’estuc de calç del plement més pròxim a l’arc toral d’accés. D’esta manera s’ha pogut igualar a la resta de plements.

Finalment, el revestiment daurat té 23 quirats i es trobava prou bé. En este cas s’ha netejat este revestiment i s’han fixat les zones amb clevills o  despreniment.

I com a prevenció, s’ha instal·lat un sistema contra incendis en esta casa natalícia de Sant Vicent Ferrer renovada i rehabilitada.

Luisa Notario
Print Friendly, PDF & Email