Es dota d’ombra a la pèrgola del Parc Central

Ombra en la pèrgola del Parc Central
Ombra en la pèrgola del Parc Central

El Parc Central disposa, des de fa uns dies, d’una nova zona d’ombra en la zona de la Pèrgola. En total s’estan cobrint 1.300 m2 de superfície.

Fins ara, les plantes d’esta zona no cobrien la superfície per ser massa jóvens. És per esta raó per la qual l’Ajuntament ha decidit actuar i cobrir la pèrgola usant un material que es degradarà en uns anys, donant temps a que les plantes originals puguen créixer i cobrir l’espai.

Així ho explicà el regidor de Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat i vicealcalde de València, Sergi Campillo: «la majoria d’espècies arbòries són juvenils i necessiten un temps per a créixer i poder desenvolupar tota la seua copa». En el cas de la pèrgola central, està destinada a ser coberta per plantes enfiladisses «que ara estan creixent i a bon ritme, però encara no donen l’ombra que donaran quan el seu creixement es complete», indicà.

Les veïns, veïnes i persones usuàries havien demanat més ombra en esta pèrgola del Parc Central. Este és el principal motiu pel qual l’Ajuntament ha fet esta intervenció a càrrec de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins. El pressupost gira al voltant dels 4.500 euros.

Material degradable per a l’ombra de la pèrgola del Parc Central

Per a no variar el disseny original, com hem dit, s’ha optat pel bruc natural,  material fàcilment degradable en uns pocs anys. Així, es dona temps per a que les plantes enfiladisses plantades en la base de la pèrgola pugen a la part superior i doten així d’ombra a tota l’estructura. D’esta manera, s’avança en la creació d’ombra en el camí principal del parc, el qual pràcticament unix els barris de Russafa i Malilla.

Un parc emblemàtic

Finalment, Campillo posà en valor esta intervenció al Parc Central, «un dels emblemes de la nostra ciutat, que ens ha costat dècades tindre’l però que, per fi, una part importantíssima està ja oberta al públic des de fa mesos, sent esta una de les grans notícies de l’anterior mandat per als veïns i veïnes de la nostra ciutat», afirmà.

Sergi Campillo
Ombra en la pèrgola del Parc Central
Ombra en la pèrgola del Parc Central
Print Friendly, PDF & Email