Skip to content

“Ribes Espai Cultural” obrirà en maig al Parc Central

04/03/2020
Glòria Tello - Ribes Espai Cultural
Comarca: València

El nou espai cultural que està preparant-se en La Nau del Parc Central accelera la seua inauguració. La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha avançat que este espai, de nom “Ribes Espai Cultural” (REC) obrirà a partir del mes de maig.

El disseny triat és de tipus industrial, com homenatge al seu ús original, el de taller de reparació de trens.

D’esta manera, a l’entrada podrem vore unes grans vies de tren que donaran la benvinguda a este Espai. També hi ha una gran escala per a pujar a la planta alta. També hi ha un ascensor (en forma de sala de maquinista de tren) per a que este espai siga accessible. S’ha pensat en que este siga un espai molt versàtil, i per a aconseguir-ho les parets, fetes a base de mòduls, poden obrir-se o replegar-se, segons les circumstàncies.

Teatre, música i  escena al Ribes Espai Cultural

Este Ribes Espai Cultural (REC) acollirà diverses propostes culturals, des de teatre i música a representacions escèniques, o exposicions. A més, hi ha també una sala multiusos a la qual podran presentar-se llibres o qualsevol activitat cultural.

Com hem dit, tot s’ha fet per a recordar l’ús ferroviari original d’este recinte, i podrem vore elements en els cristalls per a evitar colps, que representen el perfil de les vies de tren.

La regidora Glòria Tello ha dit que “la intervenció ha respectat molt el caràcter patrimonial de l’edifici, i n’hi ha diverses referències al seu anterior ús de taller de reparació de trens. És sorprenent com en molt poc de temps ha evolucionat esta Nau, que fa uns mesos estava totalment buida, a com està a dia de hui, ja nodrida amb tota una sèrie d’elements que permetrà desenvolupar ací diversos usos culturals. És una magnífica notícia poder tindre un espai dedicat a la cultura en ple centre del Parc Central, destinat als veïns i les veïnes”.

Tecnologia al servici de la cultura

Tello va explicar que “L’espai on anirà situat l’escenari i la graderia mòbil, en la planta baixa, està completament insonoritzat i l’acústica és de molt bona qualitat. A més, hem incorporat grans estors de color negre, que pugen i baixen de manera automatizada, i que tapen la llum dels grans finestrals de la Nau en els moments en que siga necessari”.

Com a complement el sistema d’àudio és molt important, un element que ja està instal·lat, així com les llums. En la part de darrere trobem els camerinos dels actors i actrius. I en la part central hi ha els lavavos per al públic. Finalment, a la part dreta de l’entrada es situa l’espai de recepció.

El pressupost de Ribes al 50% pels fons FEDER

Esta actuació ha tingut un cost de més 800.000 euros, finançada al 50% pel fons FEDER. Esta és la segona de les naus en les quals s’ha actuat, sent la primera la nau tres, posada en marxa el mes passat com seu de la Universitat Popular de València.

Print Friendly, PDF & Email