València finalista per a acollir els Gai Games de 2026

01/02/2021

Gai Games 2026 València finalista / Gay Games València finalista

La ciutat de València finalment és finalista per a acollir la celebració dels XII Gai Games, els quals tindran lloc l’any 2026.

Així ho ha comunicat l’Ajuntament de la ciutat este dilluns. A més de la capital valenciana, també són finalistes les ciutats de Munic (Alemanya) i Guadalajara (Mèxic).

L’alcalde de València, Joan Ribó, manifestà la seua «satisfacció perquè la nostra ciutat haja sigut declarada finalista d'esta convocatòria». Ribó ha indicat les tres raons que fan apropiada la candidatura valenciana.

Així, en primer lloc "suposarà un autèntic estímul per a planificar, elaborar i impulsar una adequada preparació dels jocs". Així com "tots els elements que giren al voltant d'ells, atés que volem que esta cita esportiva isca molt bé".

En segon lloc, ha dit Ribó que València “cada volta és més reconeguda per la seua dedicació al món de l’esport”.

I, finalment, “perquè València és una ciutat tolerant i respectuosa”. Una ciutat que qualifica d’amable. I “on totes les persones poden viure i poden estimar-se com a millor consideren per damunt de qualsevol prejudici”.

Índex / Índice
  1. Reaccions de les diverses autoritats valencianes
    1. Ximo Puig (Generalitat)
    2. Toni Gaspar (Diputació de València)
    3. Pilar Bernabé (regidoria d'Esports)
    4. Emiliano García (regidoria de Turisme)
  2. L'esperit dels Gai Games

Reaccions de les diverses autoritats valencianes

Ximo Puig (Generalitat)

A més de l’alcalde, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit de «l'elecció de València per a competir en l'organització dels Gai Games de gran notícia i dóna l'enhorabona als promotors de la iniciativa».

Puig considera que si finalment estos jocs se celebren a la ciutat de València «suposarà una gran projecció per a la ciutat, a més d'una via per a la reactivació i recuperació dels diferents sectors».

Toni Gaspar (Diputació de València)

També el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha volgut expressar la seua opinió al voltant d’este tema. Així, Gaspar ha dit que “és un exemple més de com de productiva és la col·laboració institucional, que permet optar amb garanties a importants esdeveniments per a les nostres ciutats i pobles”.

El responsable de la Diputació també ha dit que València com a sinònim d'esport i cultura és fruit de la bona faena col·lectiva que ha de posar en valor a la ciutat com a exemple de la inclusió, de ciutat oberta i amb valors propis del segle XXI”.

Pilar Bernabé (regidoria d'Esports)

La Regidora d’Esports, Pilar Bernabé, també ha mostrat la seua felicitat per esta elecció com a finalista de València. En este sentit ha dit que “La nostra ciutat s'enorgulleix d'estar en la final per a portar un esdeveniment d'estes característiques. València és un exemple de ciutat diversa”.

I ha afegit que “La nostra ciutat ha demostrat àmpliament la seua capacitat organitzativa per a albergar esdeveniments d'estes característiques. El món ha de conéixer el que està ciutat i la seua gent pot oferir”.

Emiliano García (regidoria de Turisme)

Igualment, el responsable del Turisme municipal, el regidor Emiliano García, s’ha expressat en idèntic sentit. Ha dit García que “Es tracta d'una oportunitat pel seu impacte econòmic i social, en vincular la marca València a valors com l'esport, l'esforç, la igualtat i el respecte”.

El regidor ha afirmat que “Estem convençuts que el treball conjunt entre les regidories d'Esports i Turisme de l'Ajuntament de València, Turespaña, el Consell Superior d'Esports, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València serà decisiu per a que València siga triada com la seu per als Gai Games en 2026”.

L'esperit dels Gai Games

Com informàrem prèviament, els Gai Games són un esdeveniment esportiu i cultural els valors fonamentals del qual són la participació, la inclusió i la cerca de la millor marca personal.

Finalment, recordar que la missió dels Gai Games, per als quals València és finalista per a 2026, és promoure la igualtat entre tots i totes i, en particular, el col·lectiu LGBTQ+. No obstant això, estos jocs estan oberts a qualsevol persona que vullga participar, siga quina siga la seua orientació sexual.

Go up