Skip to content
Oci

La Festa de la Sega celebra la seua octava edició

17/09/2019
La Festa de la Sega
Comarca: València

De la mà de la D.O. Arròs de València, arriba la octava edició de la Festa de la Sega el pròxim dia 22. Esta cita per als amants de la història i la cultura arrossera tindrà lloc durant tot el matí del diumenge al Port de Catarroja.

En esta festa es té una especial atenció als mètodes tradicionals de sega, propis de l’Albufera.

Un complet programa d’actes de la Festa de la Sega

Esta festa de la sega i de l’arròs començarà a les 09.30 h. Hi haurà un itinerari didàctic per a l’observació d’ocells de la marjal, en la qual participarà Seo/BirdLife i Acció Ecologista Agró.

Seguidament les persones participants aniran en barca fins a la reserva natural del Tancat de la Pipa. Serà a les 11.00 h. quan arribe el  primer showcooking a càrrec de Vicky Sevilla del Restaurant Arrells de Sagunt. Després d’este primer acte se celebrarà el concurs de Cants de Batre, a l’esplanada al costat dels arrossars. I mentre això ocorre, a les 11.30 h.  arribarà el segon showcooking, en este cas de la mà de Pablo García del Restaurant Carmela de València.

I com es tracta de la Festa de la Sega, al migdia es recrearà esta sega per part dels pocs segadors que encara coneixen el tradicional ofici que es feia a mà ajudat per cavalls. Una activitat molt estètica i que impacta, a més de portar nostàlgia de temps passats.

Les persones interessades tindran l’oportunitat d’assistir al tercer showcooking, a càrrec de Sergio Giraldo del Restaurant La Sastrería de València.

I el moment de degustar tots estos arrossos es convertix en el túnel de l’arròs. Ací els arrossos que tenen la D.O. València poden ser degustats per un preu de 4 euros, servits en vaixella compostable. Esta degustació començarà a les 12.30 h., moment en el qual es donarà a conéixer la identitat del Segador d’Honor 2019. Moment protocol·lari, placa commemorativa i reconeixement oficial.

I moment lúdic serà el concurs de perxa, i cants i balls a càrrec de la Colla Brials fins a les 16.00 hores

 

Print Friendly, PDF & Email