|

València afig 22 punts de càrrega per a vehicles elèctrics en fanals i pèrgoles fotovoltaiques

punts càrrega elèctrica - puntos carga eléctrica

La mobilitat elèctrica pareix imparable i ara l’Ajuntament de Valencia afig 22 nous punts de càrrega per a vehicles de propulsió elèctrica. En esta ocasió, a més, es tracta d’unes instal·lacions innovadores per haver-se fet en fanals i pèrgoles fotovoltaiques. D’esta manera s’aprofita la infraestructura existent de l’enllumenat públic.

Dimecres passat tant l’alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó, com la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, assistiren a la posada en marxa dels accessos per a la recàrrega en diversos llocs de la ciutat.

Ribó declarà que “es tracta d’un sistema amb molts avantatges, que suposa un pas fonamental per a avançar cap al nostre compromís de fer de València una ciutat descarbonitzada en l’horitzó 2030”.

Energia elèctrica per a descarbonitzar València

I és que, com indicà l’alcalde, “passar d’un sistema de combustió interna o sistema elèctric és fonamental per a descarbonitzar les ciutats: el primer que hem de fer és canviar les formes de mobilitat, i els ajuntaments hem de treballar perquè existisquen les infraestructures necessàries perquè qualsevol persona tinga la seguretat que si compra un cotxe elèctric, podrà moure’s lliurement perquè tindrà sistemes de càrrega no únicament a casa seua, sinó en qualsevol punt de la ciutat”.

En estos nous punts de càrrega, como hem dit, s’aprofita que la connexió ja està feta. D’esta manera “estem davant un aprofitament molt important d’un mecanisme que l’ajuntament té com a obligació, que és il·luminar els carrers perquè la gent puga caminar”, indicà Ribó.

Per part seua, Notario va fer insistència en que este sistema d’usar els fanals és pioner en el món dels punts de càrrega elèctrica. La regidora va explicar que “València és la primera ciutat on s’instal·la este tipus de carregadors aprofitant la instal·lació elèctrica, ja que, al cap i a la fi l’enllumenat públic és el major desplegament d’energia pública que existeix, i això és una manera d’optimitzar i racionalitzar el recurs que ja tenim a través dels fanals”.

No obstant això, este sistema ja està en funcionament en altres llocs, com ara als Països Baixos. Notario comentà que “en 2015 comencem a fer un enllumenat públic eficient i sostenible; i ara, a més, serà intel·ligent perquè no sols il·lumina per l’en les hores sense llum solar, sinó que ofereix altres possibilitats com la càrrega del cotxe elèctric”.

Els nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics de València

Els nous punts de càrrega elèctrica per a vehicles de propulsió elèctrica podem trobar-los en fanals del carrer Amadeu de Savoia (edifici municipal de Tabacalera). Ací trobem quatre carregadors en dos fanals i un total de 28kW de càrrega simultània. A més al carrer Pintor Vilar (zona carrer Alboraia), Conde Altea, 28 (Cánovas); carrer del General Sanmartín, 7; i carrer Santa Rosa (Escola de jardineria). En estos punts hi ha dos carregadors en un fanal de 14kW de càrrega simultània, els quals tenen enclavament automàtic de càrrega nocturna i desconnexió automàtica. En terra les places estan pintades de verd i tenen el símbol de càrrega elèctrica. El preu de la càrrega és per consum d’energia.

Així, el preu unitari del Servici de Recàrrega Semirrápida, IVA inclòs, de vehicles elèctrics en la via
pública és:
 Servici de Recàrrega Semirràpida convencional….……………………. 0,19 €/kW·h
 Servici de Recàrrega Semirràpida en Pèrgoles Fotovoltaiques …… 0,07 €/kW·h

(Aprovació per acord de data: 17.09.2021 – Publicació B.O.P.: 29.09.2021 – Aplicable a partir de: 29.09.2021)

També trobem més punts de càrrega en la plaça Solar del Poliesportiu de la Malva-rosa (carrer Mendizabal); i en els mercats del Cabanyal, Rojas Clemente i Castilla; i en la plaça de Miguel Adlert Noguerol. En estos casos hi ha un pal de recàrrega ràpida que té dos preses de 22 kW de potència màxima cadascuna.

Finalment, comentar que per a tots estos punts de càrrega es troben dins del programa Humble Lamp Post i s’han invertit 30.000 euros, dels quals 18.000 han sigut aportats per la Comissió Europea.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts