L’Ajuntament suspén la taxa de terrasses per 10 mesos

4 anys ago · Updated 4 anys ago

L'Ajuntament suspèn la taxa de terrasses

L’Ajuntament ha informat que suspén la taxa corresponent a les terrasses, es a dir, a taules i cadires. Esta suspensió serà per 10 mesos.  Esta decisió està motivada per la situació d’emergència sanitària que estem patint, i en particular el sector de l’hostaleria.

En paraules de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, esta suspensió es l’equivalent a 3 milions d’euros. I açò és per ser esta la quantitat que el consistori valencià deixarà d’ingressar.

Possible ampliació de les terrasses i baixada a la calçada

Així mateix, Ribó ha anunciat que està estudiant-se la possibilitat de permetre ampliar la baixada a la calçada de les taules, ampliant així la vorera, per tal de deixar una amplitud adequada per al pas de vianants de manera segura. Cada cas s’estudiarà de manera concreta. Recordem que esta ampliació es va fer, per exemple, en el cas de les terrasses de la zona del Mercat Central.

Ribó va explicar que la regidora Lucía Beamud, responsable d’Espai Públic, es reunix este dijous amb veïns i hostaleria per a “planificar tot allò a vore amb les terrasses, i especialment la possible baixada de la vorera a la calçada, que es farà sempre que siga possible, com ja s’ha anunciat en la plaça de l’Ajuntament o com es va fer en el seu moment davant del Mercat Central”.

L’alcalde va afegir que “Estem d'acord a fer-ho en altres barris de la ciutat, baixar terrasses a zones d'aparcament o utilitzar el costat de les zones dels establiments de manera que s’allibere espai per als vianants i alhora els hostalers puguen gaudir del mateix espai o més”.

Ribó explicà que “El nostre objectiu és doble: d’una banda, deixar suficient espai en la vorera per al trànsit de vianants amb total seguretat i, d’altra banda, possibilitar que els negocis que tenien una terrassa puguen seguir endavant”, ha afegit Joan Ribó.

Per la seua banda la Beamud indicà que este tema que “haurem d’estudiar cas per cas, tot i que la nostra voluntat és la d’estendre este consens als barris de la ciutat on siga possible. Hem de conciliar els estudis tècnics amb les possibilitats que ens marquen les ordenances municipals, tot i que des de la Regidoria ja portem setmanes treballant l’assumpte”.

Una suspensió de taxa com ajuda al sector per 3 milions d'euros

La suspensió de la taxa de terrasses és interpretada per Ribó com una ajuda al sector equivalent als 3 milions d’euros que no ingressarà l’Ajuntament. L’alcalde va dir que “volem ajudar el sector de l’hostaleria: incentivar el seu treball, defensar els seus llocs de treball, i ajudar-los a eixir el més ràpid possible d'esta situació. Estem orgullosos d'això”. I va comparar València respecte Madrid, on el seu ajuntament suspèn esta taxa de terrasses només per 3 mesos.

Finalment, Ribó va indicar que “s'està treballant molt en l'agilitació de noves llicències de terrasses, sempre complint la normativa. Des del 14 de març fins al 24 d'abril hi ha 31 noves resolucions aprovades, malgrat l'Estat d'Alarma, de les quals 23 són de noves terrasses i 83 encàrrecs de pintar terrasses”. I acabà dient que “Estem molt contents de poder ajudar al món de la restauració, un món que dóna molta vida als barris”.

2020 05 06 Ribo terrasses
Joan Ribó
Go up