|

EMT gratis per a menors de 14 anys

EMT Infantil

Dijous passat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, anuncià el BO EMT Infantil, el qual oferix  autobús gratis per a menors de 14 anys. Així mateix, l’EMT Jove s’amplia a menors de 30 anys.

D’esta manera, els xiquets i xiquetes que en 2020 pugen a qualsevol autobús de l’EMT no hauran de pagar i podran viatjar de manera il·limitada.

Fins ara la gratuïtat era per a menors d’11 anys. Esta ampliació, segons Grezzi, té l’objectiu de «fomentar l’ús del transport públic entre els xiquets i xiquetes de la ciutat».

Esta targeta infantil continuarà tenint un cost d’emissió de 5 euros i serà vàlida per a dos anys (és a dir, 2,5 euros per any), i podran sol·licitar-la tots els xiquets i xiquetes empadronats a la ciutat de València.

Bona acceptació del Bo Infantil

El regidor augura una bona acceptació d’esta iniciativa, i s’espera que si a hores d’ara un de cada tres xiquets i xiquetes té el bo EMT Infantil actual, altres 23.000 xiquets i xiquetes es podran beneficiar a partir de l’any que ve. En 2019 s’observa fins ara un increment del 6% en la xifra de validacions respecte a 2018.

EMT Jove també es renova

Com hem dit, la targeta EMT Jove també s’amplia dels 25 anys fins als 30. En este cas la targeta té un cost 25 euros i nombre il·limitat de viatges. D’esta manera, es manté el cost del títol i s’amplia en 89.000 les persones que es podran beneficiar del descompte.

També en este cas, recalcà Grezzi, l’evolució d’usuaris i usuàries de la targeta EMT Jove ha augmentat de manera constant. En 2019 fins a octubre mostren un creixement del 4% respecte al mateix període  de 2018.

Títol per a víctimes de violència de gènere

 Este títol és el EMT Amb tu i està dedicat a les víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles menors d’edat. En este cas el cost és de 10 euros a l’any.

Per a poder optar a esta targeta s’haurà d’acreditar la situació de víctima de violència masclista mitjançant la presentació d’una sentència condemnatòria per delicte de violència de gènere, una ordre de protecció o qualsevol altra resolució judicial que acorde una mesura cautelar a favor de la víctima. També podrà acreditar-se mitjançant l’informe dels servicis socials o especialitzats en víctimes de violència de gènere.

 

Giuseppe Grezzi
Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts