Acord entre l'Ajuntament de València i el València CF

30/01/2023

acord Ajuntament València i València CF / acuerdo Ayuntamiento València y València CF

Les negociacions entre l'Ajuntament de València i el València CF han donat un pas endavant i han arribat a un acord després de la reunió del passat 27 de gener entre l'alcalde Joan Ribó i la presidenta del club, Layhonn Chan, acompanyats per la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i la regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud.

Índex / Índice
  1. El bon tarannà del València CF
  2. Les condicions urbanístiques imposades per l'Ajuntament
  3. El compromís de l'Ajuntament
  4. Perspectives Futures
  5. En resum

El bon tarannà del València CF

L'alcalde, Joan Ribó, ha destacat “el bon tarannà del València CF” i ha volgut remarcar que des de totes les instàncies s'ha treballat molt positiu amb la voluntat de concloure prompte el Nou Mestalla, que porta aturat des de 2009.

Les condicions urbanístiques imposades per l'Ajuntament

L'acceptació per part del València CF de les condicions urbanístiques marcades des de l'Ajuntament desbloquegen la situació i permeten continuar avançant en la cerca d'una solució ràpida. Les condicions imposades per l'Ajuntament són:

  • El València CF ha d'assumir el compromís d'acabar el poliesportiu previst per a Benicalap (o ingressar els diners necessaris per a construir-lo).
  • El desenvolupament del PAI de l'antic Mestalla s'ha de sol·licitar i s'ha d'atorgar la llicència d'edificació d'obres per a la conclusió de la construcció del Nou Estadi i s'ha d'acreditar l'efectiu inici de les obres per part del promotor.
  • Si el València CF vol comercialitzar els terrenys de l'antic Mestalla, primer haurà d'acabar les obres del nou estadi.

El compromís de l'Ajuntament

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Innovació Urbana, Sandra Gómez, ha destacat que amb este acord, “l'Ajuntament de València se compromet a donar ple compliment a les obligacions recíproques i a garantir al València CF el compliment de les condicions urbanístiques i les exigències establides en l'actualització del Pla General d'Ordenació Urbana”.

Perspectives Futures

Ara que les condicions han estat acordades per ambdues parts, els passos següents seran acabar el poliesportiu previst a Benicalap, sol·licitar el desenvolupament del PAI de l'antic Mestalla, acreditar l'efectiu inici de les obres per part del promotor i, finalment, donar compliment als compromisos adquirits pel club respecte a l'habilitació del nou estadi. Els responsables municipals esperen que aquestes mesures es compleixen de manera ràpida i efectiva per tal de poder gaudir de les infraestructures esportives que necessita València.

En resum

Este pas endavant en les negociacions entre l'Ajuntament de València i el València CF permetrà donar compliment als compromisos adquirits pel club respecte a l'habilitació del poliesportiu previst en Benicalap i concloure, finalment, l'obra del Nou Mestalla.

Go up