“Desapareix” la falla de Mossén Sorell – Corona

Falla Mossén Sorell - Corona

En este dia de la cremà desapareix el monument de la Falla Mossén Sorell – Corona. Al lloc del monument, un furgó de seguretat que contenia 52 milions d’euros no hi havia res. Només les marques de les seues rodes recordaven el furgó.

El lema de la falla és “Jo per a ser feliç vull un camió”. El furgó és una rèplica d’un furgó blindat produït en fusta. Un projecte de l’estudi Yinsen i produït pel taller de Manolo Martín.

Esta “desaparició” és en realitat una performance ideada per esta comissió del barri del Carme. La idea és denunciar la societat de consum. Una original manera de fer-ho en eliminar tot rastre de la falla plantada estos dies. L’objectiu és posar en valor la resta de coses que existixen en la vida, les maneres de viure, etc., i no només els diners.

Com a complement la comissió ha posat en joc el repte de demanar ajuda per a trobar el furgó. Així, han creat el hashtag #SeBuscaFallaCorona, i demanen a qui veja este furgó que ho comunique a la pròpia comissió fallera.

Les dissenyadores declaraven, com a part de la performance, que “Durant estos dies moltes persones ens han dit que volien emportar-se la falla abans de cremar-la, la qual cosa no pensàvem que succeiria de veritat, està clar que estàvem temptant a la sort, ara a vore que fem per a la Cremà d’esta nit”.

La falla de Mossén Sorell – Corona desapareix i la solució és fer una cremà a l’antiga, és a dir, usant la tradicional estoreta i arreplegar els “trastos” del barri per a formar la falla que es cremarà.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts