Salvador Mercado Machí, premi Aqüeducte de Falla Plaça Segòvia

02/02/2023

Salvador Mercado - premi aqüeducte falla plaça Segòvia / premio aqüeducte falla plaza Segovia
Índex / Índice
  1. Un reconeixement a la labor de Salvador Mercado en favor de la cultura valenciana
  2. La trajectòria de Salvador Mercado
  3. En resum

Un reconeixement a la labor de Salvador Mercado en favor de la cultura valenciana

La Falla Plaza Segovia - Av. Dr. Tomás informa que, després de reunir el jurat i complir amb les bases del Premi Aqüeducte-Falla Plaça de Segòvia, s'ha elegit per unanimitat a Salvador Mercado Machí.

Este reconeixement premia la labor de Salvador Mercado en favor de la cultura valenciana i la seua relació amb el món de les falles.

La trajectòria de Salvador Mercado

Salvador Mercado és un folklorista nascut a Puçol el 1945. Va començar a estudiar Magisteri a l'Escola Normal de València el 1964, i des d'aleshores s'ha iniciat en el món de la dansa i la indumentària, formant part de diferents grups com el Centre Aragonés, Santa Bàrbara, Junta Central Fallera i Grup Universitari de València.

En 1974 va fundar el Seminari d'Art Popular Valencià en el Departament d'Història de l'Art de la Facultat de Filosofia i Lletres. Un any després va fundar, en la Secció de Dansa de la Societat Coral El Micalet, el grup Alimara, del qual és director i mestre.

Durant quaranta anys el grup Alimara ha revolucionat la presentació del folklore valencià tant pel que fa a la dansa com a la indumentària, amb espectacles temàtics que han quedat reflectits en diferents discos com Cançons i danses del País Valencià (1979), Cançons del Pla i de la Muntanya (1980), A l'aire de la terra (1981), Les noces (1983), Faena i festa (1994), Alimara trenta anys (2006) o Per Nadal, torrons (2014).

També s'ha implicat en la investigació de la indumentària i de la dansa, sent autor de llibres com La dansà, ball dels valencians (1982), Cançons, danses i ball tradicionals del País Valencià (1985), Temes d'etnografia valenciana dirigit per Joan Francesc Mira, A la moda valenciana. La dona al segle XVIII (2009) o A la moda valenciana. L'home al segle XVIII (2013). D'altra banda, en 2002 va rebre el Premi Micalet d'Honor atorgat per la Societat Coral El Micalet, en reconeixement al treball desenvolupat al llarg de la seua trajectòria.

L'acte de lliurament del premi tindrà lloc el proper 16 de febrer a les 19:30h al casal faller ubicat a la Plaza Segovia, nº8 de València.

En resum

Salvador Mercado Machí ha resultat premiat per la Falla Plaça Segòvia - Av. Dr. Tomás amb el Premi Aqüeducte-Falla Plaça de Segòvia, en reconeixement a la seua llarga trajectòria de lluita i defensa de la cultura valenciana i les seues arrels, així com la seua implicació amb el món de les falles. L'acte de lliurament tindrà lloc el 16 de febrer a les 19:30h al casal faller ubicat a la Plaça Segòvia, nº8 de València.

Go up