L'Ajuntament tanca l'accés a la Devesa del Saler a causa del risc d'incendis per l'ona de calor

12/08/2023

accés a la Devesa del Saler, acceso a la Devesa del Saler
Índex / Índice
  1. Restricció d'accés a la Devesa del Saler
  2. Decisió per la seguretat de la Devesa
    1. Sol·licitud de col·laboració ciutadana
  3. La base de les restriccions
  4. Decisió i coordinació
    1. Restriccions i impacte
  5. Conclusió

Restricció d'accés a la Devesa del Saler

L'Ajuntament de València ha pres la decisió de tancar l'accés a la Devesa del Saler, un paratge natural  amenaçat pel risc d'incendis. Esta restricció, imposada degut a l'activació de l'avís roig per altes temperatures, conegut popularment per "ona de calor", busca protegir la joia verda de la ciutat davant una possible tragèdia. Si bé esta mesura pot afectar els plans de molts ciutadans, és un pas crític per a garantir la seguretat de tots.

Decisió per la seguretat de la Devesa

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emès un avís roig per altes temperatures, amb previsions que poden arribar als 44 graus en alguns punts de la Comunitat Valenciana. Per a protegir la Devesa del Saler, l'Ajuntament de València ha pres la decisió de tancar l'accés total a este paratge natural. Estes restriccions afecten vehicles, bicicletes i vianants, i estaran en vigor des de l'10 fins al 15 d'agost.

Sol·licitud de col·laboració ciutadana

Jesús Carbonell, regidor de l'Àrea de Seguretat i Mobilitat, ha sol·licitat la col·laboració de la ciutadania. En paraules seues, "no intenteu accedir des d'este dijous i fins al dia 15 a la Devesa, perquè els accessos estaran tancats. Tot això amb l'objectiu últim de preservar la joia verda de la ciutat".

La base de les restriccions

Estes restriccions s'han implementat segons el Pla especial enfront del risc d'incendis forestals de la Comunitat Valenciana (PEIF). A causa de l'alerta d'incendis, es prendran precaucions excepcionals fins al 15 d'agost. És important notar que les restriccions no afectaran el trànsit per a actuacions de gestió, manteniment i altres tasques essencials dins del mateix parc.

Decisió i coordinació

La prohibició d'accés es basa en una resolució signada per les conselleres de Justícia i Interior i de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la Generalitat Valenciana. En resposta, els equips de la Guarderia Forestal de la Devesa, el Parc de Bombers del Saler i la Policia Local de València treballen en coordinació amb altres agències com el Centre d'Emergències de la Generalitat (112), el Seprona de la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica.

Restriccions i impacte

Les restriccions inclouen la suspensió de diverses activitats en terrenys forestals i els seus voltants, com l'ús festiu-recreatiu del foc i l'encès de qualsevol classe de foc en aquests àmbits. Això pretén minimitzar el risc d'incendis i protegir la Devesa. A més, l'arribada d'una massa d'aire càlid pot provocar un important ascens de les temperatures, agreujant la situació de risc d'incendis.

Conclusió

Així, amb un enfocament en la seguretat i la protecció del patrimoni natural, l'Ajuntament de València ha pres mesures dràstiques per a evitar possibles tragèdies causades per incendis. Encara que això puga afectar els plans i activitats programades, en estos moments crítics, la col·laboració de tots és fonamental per a preservar este llegat natural per a les futures generacions.

Go up