Plaça Segòvia presentà el "Premi Aqüeducte"

01/07/2022

Falla plaza Segovia - Premi Aqüeducte

El passat 30 de juny la comissió de la Falla Plaça Segòvia - Av. del Doctor Tomàs Sala presentà la primera edició del nou "Premi Aqüeducte". Este premi està destinat a reconèixer el treball i la difusió de la cultura popular valenciana relacionada amb el món de les falles.

Donà la benvinguda a les persones presents la Fallera Major de València de 2016, Sofia Moreno Morales, qui donà, seguidament, entrada a un vídeo que va fer recordatori de la història d'esta falla que en 2023 complix els seus primers 50 anys.

També hi va assitir la Vicepresidenta quinta de Cultura i Publicacions de Junta Central Fallera, Maria Torras Gimeno.

Índex / Índice
  1. El Premi Aqüeducte reconeixerà el treball i difusió de la cultura popular valenciana en les falles
    1. Agraïment al treball anterior i visió de futur

El Premi Aqüeducte reconeixerà el treball i difusió de la cultura popular valenciana en les falles

Seguidament el membre de la directiva d'esta falla, Julià Fernández, detallà les característiques i motivació d'este premi. Un guardó que reconeixerà el treball i difusió de la cultura popular valenciana en l'àmbit de les falles.

També va recordar els inicis d'esta comissió, quan el nom de la falla era "Plaça en Projecte", així com la gran relació existent amb Segòvia, motiu pel qual el premi té el seu nom.

Fernández recordà que les candidatures podien presentar-se, precisament, fins al moment de la presentació d'este premi a través del correu electrònic de la falla. 

A més, també explicà que el premi consistirà en un socarrat fet per l'artesà José Luis Camarena de "Socarrats artesania". I també comentà que hi haurà una dotació econòmica de 1.000 euros, els quals aniran destinats a una ONG que decidirà qui guanye el premi.

Precisament, el premi el decidirà el jurat que es formarà a l'efecte, el qual tindrà de cinc a nou persones i la composició del qual es coneixerà en juliol.

Agraïment al treball anterior i visió de futur

Seguidament intervingueren els dos presidents de la Falla Plaça Segòvia, Vicente Coll i Paco Brotons. Coll volgué recordar les persones que han fet possible, al llarg dels anys, que la falla haja arribat a poder complir 50 anys.

Per part seua, Brotons va agrair l'assistència a este acte com a recolzament implícit al premi. I indicà que després del temps de pandèmia és hora d'estar junts. També va fer menció de l'assistència de gent jove i comentà que la falla està oberta a qui toque a la seua porta.

Per a acabar la presentació reberen l'insígnia de la falla i un socarrat com a detall tant Maria Torras com  Sofia Moreno.

Les dos invitades agraïren la invitació a esta presentació i expressaren la seua confiança de que este premi perdurarà en el temps, perquè la cultura valenciana està viva i estesa per tot el món. I això , digueren, assegura una bona quantitat de premis.

Finalment, una foto de família i un àgape d'honor tancà esta presentació d'este premi aqüeducte de la Falla Plaça Segòvia.

Go up