Més Compromís presenta les seues llistes al Congrés i Senat per al 10N

Presentació llista de Més Compromís a les eleccions del 10N

Este dilluns la coalició Més Compromís (Compromís – Más País) ha registrat davant la Junta Electoral les llistes per al Congrés i el Senat a les eleccions generals del 10 de novembre.

Per València encapçalarà novament la llista Joan Baldoví, a qui acompanyaran Mª Josep Picó i Garcés (com a independent), Clara Ferrando, Paula Espinosa, Vicent Muñoz, Mª Àngel Oltra, Josep Ferran Baixauli, Sílvia Antón del Alamo, Mª Rosa García, Joan Company, Alicia Izquierdo, Joan Martínez, María José Castell, Irene Gavidia i Joan Ribó.

Més Compromís definix la seua llista al Congrés com a “progressista, feminista, ecologista i valencianista”.

Pel que fa al Senat, les persones que representaran la candidatura de Més Compromís seran Dolors Pérez, Xavier Hervàs i Raquel Vallés.

Mª Josep Picó en segona posició

En esta repetició de les eleccions la periodista Mª Josep Picó i Garcés entra en la segona posició en la llista al Congrés, substituint a Isaura Navarro, que ocupava la posició per Iniciativa en l’anterior convocatòria.

Mª Josep Picó és Periodista ambiental, escriptora i divulgadora científica. Premi Nacional de Periodisme Ambiental 2005, atorgat pel Ministeri de Medi Ambient. Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat CEU Cardenal Herrera i doctora en Comunicació per la Universitat de València. Postgrau en Gestió Ambiental i Màster en Noves Tencencias i Processos d’Innovació en Comunicació.

Actualment, compagina la seua feina com a periodista científica a la UCC+i del Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I amb la docència universitària. És professora associada del Departament de Ciències de la Comunicació de la mateixa institució acadèmica i professora-coordinadora de l’àrea de Periodisme Ambiental del màster de Comunicació Científica, Sanitària i Ambiental de la Universitat Pompeu Fabra.

Es va especialitzar en medi ambient en la redacció de Llevant-EMV i va ser directora de la revista Nat, de divulgació de natura, de l’editorial Sàpiens Publicacions de Barcelona. Ha escrit diverses obres: El canvi climàtic a casa nostra (Bromera, 2007), El planeta i tu. Idees Pràctiques per a tenir cura del medi ambient (Bromera, 2008), Inventat en català (Edicions 62, 2008), Les veus del CADS (Generalitat de Catalunya, 2009) i el conte infantil La Clàudia i l’esperit de la muntanya (Andana , 2007). Ha coordinat, a més, l’obra col·lectiva Veus per l’horta (Universitat de València, 2014) i la seua publicació més recent és Periodisme ambiental. De la lluita ecologista a l’entorn digital (UOC, 2017).

La resta de llistes de Compromís al Congrés i Senat queden així:

Alacant:

  • Congrés: Ignasi Candela, Maria José García Rosello, Cristian Alberto Fortanet, Peblo Ferrando, Tamara Martínez, Denis Allso, Federico Zaragoza, Marian Campello, Sergi Ferrus, Maria Paula Carsi, Francisca Guardiola i Gerard Fullana.
  • Senat: Llum Quiñonero, Contxa del Ruste i Vicent Miquel Sansano.

Castelló: 

  • Congrés: Marta Sorlí, Susana Pérez, Josep Ramón Navarro, Sandra Sabater i Fernando Darós.
  • Senat: Jordi Navarrete, Carlos Javier Vidaurre i Empar Carceller.
Print Friendly, PDF & Email