Compromís guanya en 13 districtes, el PP en 5 i el PSPV en 1

28/05/2019

eleccions 2019 districtes retallat

Una volta publicats els resultats definitius de les passades eleccions municipals i europees, és moment de vore la distribució de vots en els diversos districtes de la ciutat de València.

En este sentit, Compromís ha guanyat en 13 districtes, mentres que el Partit Popular ho ha fet en 5 i el PSPV només en 1. La victòria de la formació de Joan Ribó ha quedat palesa com és pot vore en el mapa i les taules que mostrem i que tenen la seua traducció breu d’esta manera

  • Compromís: 10 regidors
  • Partit Popular: 8 regidors
  • PSPV-PSOE: 7 regidors
  • Ciutadans: 6 regidors
  • Vox: 2 regidors

Ribó ha anunciat una millora en l'organització municipal. Indicà l’alcalde en funcions que «Esta casa és la major empresa de la ciutat, l'Ajuntament de València té al voltant de 5.000 treballadors i treballadores, i la seua organització pot i deu millorar-se».

Ribó ha explicat que en els pròxims dies començaran les sessions de treball per a la conformació d’un nou govern municipal. En este cas només conformat per Compromís i PSPV-PSOE, en no haver obtingut representació la candidatura continuadora de València en Comú.

Ribó ha indicat que «L'objectiu era liderar un nou govern de coalició progressista en esta ciutat per a 4 anys, i és un objectiu reeixit».

Les corporacions municipals es conformaran el 15 de juny en sessió pública.

eleccions 2019 districtes 1

Vots a les candidatures

Vots 2

Percentatge a les candidatures

vots 1 2
Vots 2 2

Go up