Skip to content

L’Ajuntament millora l’accessibilitat de l’entorn del Nou Mestalla

14/01/2020
Carrer Toixa - Sandra Gómez
Comarca: València

L’actuació entra dins de les millores del barri de Benicalap i el Nou Mestalla.

L’Ajuntament de València ha actuat al carrer Toixa, del barri de Benicalap, de cara a millorar l’accessibilitat de l’entorn del Nou Mestalla, el nou camp de futbol de València CF.

La vicealcaldessa i regidora de Desnvolupament i Renovació  Urbana, Sandra Gómez, explicà que «Estes obres de millora han estat encaminades a generar un espai per als vianants de 300 metres lineals que va des de la plaça de l’Església de Benicalap fins pràcticament el Nou Mestalla. A més de la conversió en zona de vianants i l’ampliació de voreres del carrer Josep Grollo, una altra de les prioritats ha sigut millorar l’accessibilitat en un barri com el de Benicalap amb l’adaptació de 27 passos de vianants i 51 rampes».

En el cas d’este carrer Toixa, s’ha convertit en zona de vianants, a més de l’adequació de les zones adjacents dins del projecte ‘Callejugando’, «amb el qual es pretén dotar a la ciutat d’espais inspiradors, atractius i transversals especialment dedicats als xiquets i xiquetes», indicà Gómez. D’esta manera, s’ha procedit a l’ampliació de les voreres dels nombres imparells al Carrer José Grollo, des del número 63 fins a l’entrada del col·legi de La nostra Senyora del Carme i Sant Vicent de Paul. També s’ha procedit a l’ampliació de la vorera dels número parells de tal manera que s’abaste tot l’ample del carrer Juan de la Encina.

Gràcies a estes ampliacions s’assegura un recorregut per als vianants de 300 metres lineals des de la Plaça Nova de l’Església fins a la Plaça Vicent Andrés Estellés, passant per C/ Juan del Encina, C/ Josep Grollo, C/Toixa, Av. Burjassot i C/Florista.

Estes reformes van a càrrec del València CF

La regidora ha explicat que estos  treballs, per un import de més de 250.000 euros, han sigut a càrrec del València Club de Futbol. I açò és així pel fet d’haver firmat, en el seu moment, una Actuació Territorial Estratègica (ATE). Gómez ha aclarit que esta actuació «Estava molts anys sense executar, i per això des del Govern de la Nau, en el mandat anterior, exigiren que s’executaren estes contraprestacions que havia de donar al barri de Benicalap. El nou estadi és important per a la ciutat, no sols per a este barri, i per això el Nou Mestalla s’ha de fer sí o sí. L’obra no pot quedar parada sine die, cal donar una resposta i una solució».

La regidora va recordar que el València C.F. «encara té pendent el pagament de dos anualitats, per un import aproximat de 180.000 euros, per continuar millorant l’accessibilitat del barri. És molt important que hi haja contraprestacions positives a tindre una instal·lació com el Nou Mestalla».

Finalment comentà Gómez que estes obres «estan dins d’eixa dinàmica de recuperació d’espai públic que estem impulsant». I per a acabar es va referir a la repavimentació del carrer Nicasi Benlloch amb un material fonoabsorbent «que permetrà mitigar i reduir la contaminació acústica».

 

Sandra Gómez
Print Friendly, PDF & Email