L’Ajuntament demana al València CF que acabe el nou estadi

10/09/2020

Ajuntament València CF estadi

Este passat dimecres l’alcalde de València, Joan Ribó, en nom de l'Ajuntament de la ciutat, va rebre el president del València CF, Anil Murthy, i el va demanar que comencen les obres del nou estadi valencianista.

D’una manera contundent, Ribó manifestà que és “imperiosa necessitat per a la ciutat que comencen les obres del nou estadi del València Club de Futbol, paralitzat des de fa massa anys”.

A més, va demanar Murthy “gestos que indiquen que eixe és el camí que pren a partir d’ara el València CF”.

És per això, que Ribó va expressar que “el València CF té dos bons exemples per a mostrar esta voluntat d’avançar: que sol·liciten tots els tràmits per a la llicència d’obra del nou estadi, i que comencen a treballar en les obres per a fer el poliesportiu en el barri de Benicalap a què es van comprometre en 2007”.

En esta reunió també hi van estar presents els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, i el conseller de l'entitat esportiva José Luis Zaragosí.

Ribó també va fer d’intermediari entre el club i les penyes. Així, va explicar l’alcalde que les penyes esportives del València Club de Futbol han demanat formalment una reunió amb l’alcalde. 

En este sentit, i “com a part activa de la ciutadania, he demanat a la directiva de l’entitat esportiva que tinguen un gest amb elles per tal de desbloquejar la situació de descontent actual pel que fa als locals on s’ubicaven des de fa més de 20 anys”.

Índex / Índice
  1. Sense més excuses, l’estadi s’ha d’acabar
    1. El desig d’un estadi acabat i el nou poliesportiu promés a Benicalap

Sense més excuses, l’estadi s’ha d’acabar

La paciència de l’Ajuntament cap a la direcció i propietat del València CF i el no acabament de l'estadi pareix que ha arribat al final del camí. Massa anys sense acabar les obres i sense complir els compromisos adquirits.

Ribó també parlà de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) acordada entre l’Ajuntament i el club. En este sentit digué que “la seua pròrroga és difícil de justificar, a menys que s’avance en el nou estadi i el poliesportiu de Benicalap”.

Indicà Ribó que “Jo no soc partidari d’eternitzar una situació que és roïna per a l’entitat esportiva però sobretot per a la ciutat de València i el barri de Benicalap, amb una infraestructura inacabada en una de les entrades més importants de la ciutat, que dona una imatge que no ens agrada a ningú”.

L’alcalde vol acabar l’estadi, encara que ha precisat que “En qualsevol cas la decisió de prorrogar o no l’ATE és una competència autonòmica; la meua opinió és clara: no eternitzar-ho més”.

El desig d’un estadi acabat i el nou poliesportiu promés a Benicalap

Ribó va dir que "és responsabilitat de les administracions públiques, i en el meu cas com alcalde, defendre els interessos de la ciutat de València".

A més, digué que “El sòl públic que es va destinar en el seu moment per al nou estadi ha de ser amortitzat”.

Igualment, recordà que “també la parcel·la que continua sent municipal, on el València CF es va comprometre a construir un poliesportiu”.

Finalment, Ribó indicà que “A més de sol·licitar els tràmits per a la llicència d’obra del nou estadi, un bon gest del club esportiu seria començar amb eixe poliesportiu promés per al barri de Benicalap. Este és el moment de començar-lo”.

Joan Ribó
Joan Ribó

Go up