|

L’Ajuntament de València forma guies barquers de l’Albufera

Curs guies barquers i barqueres de l'Albufera

L’Ajuntament de València ha portat a terme la segona edició del Curs d’acreditació de guies barquers i barqueres de l’Albufera. En esta edició han sigut una vintena de persones, la majoria de població local.

Este curs ha tingut lloc durant este últim mes, el qual té com a objectiu capacitar este personal per tal de transmetre gran quantitat d’informació al voltant dels valors del Parc Natural i les bones pràctiques mediambientals així com promoure que els i les visitants tinguen “una experiència gratificant, única i educativa”.

La passejada en barca és una de les activitats més demandades pels visitants de l’Albufera

En este sentit, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, indicà que “Es tracta d’un servei necessari tenint en compte que la passejada en barca és una de les activitats més demandades pels visitants de l’Albufera i els barquers i barqueres són el seu únic contacte”.

De les persones participants, en molts casos es dediquen a activitats tradicionals com ara la pesca, el cultiu de l’arròs o la caça. Açò suposa una gran font de coneixements i experiències en primera persona.

El regidor va afegir, en referència la necessitat de minimitzar el possible impacte ambiental que puga tindre per al llac a causa de la massificació, el soroll o el pas per zones sensibles, que “Estem treballant en la conservació del llac de l’Albufera que forma parte d’un espai molt sensible i de gran rellevància per al patrimoni natural de València”. I, en este sentit va dir que “Els barquers i barqueres són un valor afegit i un recurs turístic únic per als i les visitants”.

Estos cursos estan promoguts pel Servei Devesa-Albufera de l’Ajuntament en col·laboració amb Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLIfe.

Continguts dels tallers

Estos tallers formatius de guies barquers i barqueres de l’Albufera tracten des de la història i evolució de l’Albufera, la qualitat i gestió de l’aigua del llac, la biodiversitat, la identificació d’aus i la interpretació del patrimoni i guies de grup.

Els i les ponents són experts procedents de la Universitat Politècnica de València, com Carles Sanchis; el biòleg Joan Miquel Benavent; Pau Alonso-Monasterio, experta en interpretació del patrimoni i turisme en espais naturals protegits; Paloma Mateache directora-conservadora del Parc Natural de l’Albufera, i Maria Sahuquillo, tècnica de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

 

Sergio Campillo
Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts