Skip to content

L’Ajuntament ajudarà a recuperar les Covetes de Sant Joan

07/11/2019
Joan Ribó i proplietaris Covetes de Sant Joan
Comarca: València

L’alcalde, Joan Ribó, va rebre este passat dimarts a una representació dels propietaris de les Covetes de Sant Joan, encapçalada pel seu president, Raúl Escobar. Estos propietaris s’han constituït en associació de cara a restaurar estos espais històrics i singulars.

Ribó els ha traslladat tot el suport a esta iniciativa Recuperem les Covetes. En este sentit, l’alcalde ha explicat que el propi Ajuntament coordinarà les reunions de treball que tinguen lloc «per tal de donar suport a esta iniciativa i veure com ordenar-la en el projecte de reforma de la plaça».

Estos espais són BIC (declarats Bé d’Interés Cultural), i es troben en un entorn que també és BIC (la plaça del Mercat, La Llotja i l’Església dels Sants Joans). Així, l’Ajuntament preveu remodelar la plaça, amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura i, de manera paral·lela, la Fundació Hortensia Herrero ha anunciat la rehabilitació del temple barroc.

Les Covetes de Sant Joan

Estes covetes són del segle XVIII, semisoterranis que albergaven ferralleries i comerços de vell, amb benefici per a la parròquia dels Sants Joans. Va ser a mitjan segle XVIII quan passaren a mans privades. A hores d’ara alguna continua en propietat de l’església, algunes d’entitats bancàries, i unes altres de particulars.

La reforma de les Covetes estarà integrada en la reforma del seu entorn

Davant la iniciativa de recuperació, Joan Ribó ha expressat la seua satisfacció i ha recordat que actualment «estem en un procés de reforma de les grans places de València». «La plaça del Mercat és una de les que preveiem abordar durant este mandat, per la qual cosa ens sembla molt important acompanyar la reforma d’esta plaça i el seu entorn amb la iniciativa d’esta associació», indicà.

Impuls a l’artesania

Per la seua banda, Raúl Escobar explicà la idea de recuperar este espai «que forma part de la història de València des de fa més de tres segles, i que ha estat molt de temps abandonat i sense activitat». Este projecte vol rehabilitar estos espais i posar-los en funcionament segons els usos que recomana el Pla de Protecció de Ciutat Vella i la Llei de Patrimoni. D’esta manera, seran usos artesans, i per a això s’està en contacte amb diverses associacions de recuperació de patrimoni i d’oficis. «Per sort comptem amb un Centre d’Artesania, que ajudarà el desenvolupament de tots els oficis tradicionals», explicà.

En referència este ús artesà, l’alcalde ha indicat la importància de «impulsar un node d’artesania que estiga vinculat amb les escoles i entitats artesanes, i que siga un punt d’atracció i de promoció de l’artesania de la nostra ciutat». I va concloure dient que la reforma de la plaça haurà de contemplar la posada en ús de les covetes tenint en compte que se situen en cota per davall de zero.

 

Joan Ribó

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.