La mascletà i la cremà en els cartells de les Falles 2020

Cartells Falles 2020
Cartells Falles 2020

Dilluns passat l’hemicicle de l’Ajuntament de València va acollir la presentació de la imatge gràfica de les Falles 2020. Enguany la mascletà i la cremà seran els aspectes protagonistes que conformaran els cartells i la resta de la promoció gràfica de les pròximes festes falleres.

D’esta manera, s’unixen l’inici i el final de la festa. En paraules del regidor de Cultura Festiva i President de Junta Central Fallera, Pere Fuset, “el so de la pòlvora i la llum del foc, dos dels elements més arrelats a les Falles”. El regidor també indicà que es dona protagonisme a la pòlvora i la Cremà, “amb l’esclafit d’un tro al cel de la Plaça de l’Ajuntament, que avisa a les dos de la vesprada de l’inici de la mascletà, i amb el foc de la Cremà que marca el fi de la festa”. A més, els cartells mostren dos realitats de les Falles, de dia i de nit, i donen protagonisme al fum “darrere del qual hi ha tot un seguit d’elements clau de la festa que cal anar descobrint”.

Accions promocionals complementàries de les Falles 2020

La campanya promocional, a banda d’estos cartells, també inclourà diverses aplicacions complementàries, com ara les exaltacions de les falleres majors, el calendari pirotècnic o l’Exposició del Ninot.

L’inici de la campanya comença en la recent inaugurada FITUR, Fira Internacional de Turisme que acoll Madrid esta setmana.

El disseny i el dissenyador

Fuset recordà que és la quinta ocasió en la qual s’obri a tots i totes els professionals del sector el disseny d’esta campanya, i que les bases varen ser consensuades amb el sector. També va indicar que Dídac Ballester va ser triat per unanimitat del jurat. En este sentit Fuset destacà “la solvència” del dissenyador i “el treball que ens permetrà un any més demostrar el gran valor que té la cartelleria festiva i més a València, on ha sigut un element essencial en la candidatura que ha conduït València cap a la Capitalitat Mundial del Disseny en 2022”.

El jurat va valorar la trajectòria creativa de l’autor, avalada per diferents premis i la capacitat de síntesi i de generar emoció amb el seu treball gràfic. Un treball que es caracteritza per la senzillesa, perquè tot el món entenga tot el món.

Pressupost i falles més sostenibles

El regidor afirmà que l’Ajuntament seguix apostant per l’ús de materials menys contaminants, a banda de mesures com la del foment dels gots reutilitzables, per tal de tindre una festa més respectuosa amb el medi ambient.

En referència al pressupost, este ha sigut de 4.500 euros més IVA, una xifra a què ja es va arribar ara fa dos edicions, quan es va incrementar un 12,5 per cent respecte al procediment obert en 2016 i un 50 per cent respecte al primer any, en 2016.

Print Friendly, PDF & Email