Ajornades les Falles pel Coronavirus

Ajornades les falles - Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar este passat dimarts que les Falles queden ajornades en tota la Comunitat Valenciana a causa del coronavirus COVID-19.

Esta mesura preventiva, també aplicable a les Magdalena de Castelló de la Plana, continuarà fins que la situació d’emergència sanitària ho permeta.

Esta decisió s’ha pres, segons va informar el President, seguint les instruccions donades pel Ministeri de Sanitat. S’ha donat “prioritat absoluta”, va indicar, a protegir la salut de la ciutadania i de minimitzar riscos de contagi.

Ximo Puig va comparéixer després que ho fera el president del Govern, Pedro Sánchez, anunciant noves mesures davant esta situació en el conjunt de l’Estat.

Ajornades les Falles com a mesura de prevenció

Puig va explicar que “Hui, en una reunió mantinguda per videoconferència, els responsables del Ministeri de Sanitat ens han traslladat una instrucció clara: la conveniència de no celebrar els actes festius de les Falles i la Magdalena en les dates previstes, perquè, en estos moments, hem de minimitzar elements de risc per al contagi, com són les aglomeracions humanes o els desplaçaments massius de persones procedents d’altres zones”.

Les Falles ajornades pel coronavirus s’unixen, per tant, a la suspensió o ajornament d’esdeveniments com el Carnestoltes de Venècia, la Fira Internacional de Turisme de Berlín o el Mobile World Congress de Barcelona. La decisió de la Generalitat s’ha acordat, va indicar Puig, “per responsabilitat, per indicació dels experts en Salut Pública i pensant en el bé general”.

El cap del Consell va qualificar la situació de “repte sanitari global” que “obliga a extremar les precaucions i a actuar des de la responsabilitat, la prudència i la proporcionalitat i sense alarmismes de cap mena”.

Ximo Puig va afegir que “És important subratllar que tenim un dels millors sistemes sanitaris del món, i que també comptem amb uns excel·lents professionals; a ells, als 64.000 treballadors de la sanitat pública valenciana, vull fer-los un reconeixement pel compromís que han assumit en benefici de tota la població”.

Criteris científics

Puig va explicar que “La responsabilitat és el primer requisit per a qualsevol Govern, i quan està en joc la salut pública, ho és encara més”. I va afegir que “la Generalitat ha seguit els criteris científics i tècnics per a protegir la salut dels valencians i les valencianes” i ha actuat des de “el rigor, la responsabilitat i la proporcionalitat en la resposta”, amb “plena coordinació” amb les directrius del Ministeri de Sanitat i seguint criteris científics.

Un sistema sanitari públic preparat

Puig va demanar que “Evitem l’alarmisme, evitem el contagi de la por, confiem en els experts sanitaris i extremem, tots i totes, les precaucions, perquè estic segur que, davant aquest repte col·lectiu, la unitat, l’esforç i la responsabilitat de cadascun de nosaltres contribuirà a la volta de la normalitat”.

També van assistir a la reunió la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló; el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Arcadi España.

Igualment van estar presents el president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, així com el secretari autonòmic de Promoció Institucional, Alfred Boix, i la responsable de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, Isaura Navarro.

Print Friendly, PDF & Email