Skip to content

Campanya per a promoure el civisme en falles

10/03/2020
És cosa de falles- Carlos Galiana

L’Ajuntament de València llança una campanya per a promoure el civisme en la festa de les Falles. Es tracta de ‘És cosa de falles’, a través de la qual es transmeten missatges per a potenciar actituds cíviques. Entre els aspectes que es tracten en esta campanya trobem el llançament de petards, el consum de begudes i la ubicació dels vàters portàtils.

La idea és que les persones actuen de manera adequada en cada circumstància tractada. Es repartiran 5.700 cartells, entre les diverses comissions falleres.

A destacar que hi ha cartells específics per a cadascun d’eixos aspectes que hem comentat. A més, hi haurà també 80 elements del mobiliari urbà. El pressupost de la campanya ‘És cosa de Falles’ és de 9.500 euros

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, indicà que «És cosa de Falles té com a objectiu llançar missatges positius sobre la festa i dotar a les diferents comissions falleres d’eines per a difondre entre tota la ciutadania i visitants algunes pràctiques que no per ser de sentit comú es compleixen necessàriament en estos dies en què es viu tant al carrer».

Campanya fruit del diàleg del Bàndol de Falles

Galiana va explicar que «La idea de fer esta campanya va sorgir d’una de les reunions de la taula de diàleg encarregada d’elaborar el Bàndol de Falles, en la qual es va posar de manifest la necessitat de transmetre estos missatges en positiu al conjunt de la ciutadania i posar en valor actituds dels fallers i falleres en el si de les seues comissions».

D’esta manera, va afegir el regidor que «És cosa de Falles» a través del mobiliari urbà «divulga tot el treball que es fa des de  l’Ajuntament, Junta Central Fallera i comissions falleres per a avançar en qüestions com la inclusió, la solidaritat, la sostenibilitat o la neteja, a més de subratllar l’aportació cultural i econòmica de les Falles».

Promoure el civisme en falles de manera pràctica

En total «Són cinc models diferents de cartell que es repartiran de manera gratuïta des de hui i que constitueixen una eina per a difondre com comportar-se d’una manera cívica», explicà Galiana.

La part gràfica d’esta campanya pera promoure el civisme en falles és molt pràctica, de manera que cada cartell estarà ubicat per a indicar on es pot fer o no determinada activitat.

Així, trobem els vàters portàtils, els horaris en què està prohibit tirar petards, els espais on es pot beure i on no es pot beure o el sentit de circulació per a visitar una falla (en el sentit contrari a les agulles del rellotge).

Print Friendly, PDF & Email