S’obri al públic la planta baixa de la Casa Museu Blasco Ibáñez

13/02/2020

Glòria Tello -. Casa Museu Blasco Ibáñez

Dins del procés de rehabilitació de la Casa Museu de Blasco Ibáñez, este dijous s’ha obert al públic la seua planta baixa, recentment renovada. Serà al mes de març quan començarà la renovació de la primera planta, inclosa la recuperació del disseny original del jardí, segons ha anunciat la regidora  de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello.

“Volem fer una posta aposta ferma per recuperar una de les figures dels valencians més internacionals que tenim, per a nosaltres és molt important la figura de Vicente Blasco Ibáñez i això comporta, no sols posar en valor la seua figura, sinó també edificis com la seua Casa Museu. La remodelació ha canviat absolutament l’aspecte que tenia abans la planta baixa, s’ha invertit en pintar, en canviar la cartelleria, s’han introduït nous elements expositius, hem canviat la il·luminació i, en definitiva, ara és molt més comprensible per a l’espectador”, ha afirmat Tello.

Dos fases per a no interrompre les visites a la Casa Museu

Esta remodelació presentada és la primera de les dos fases previstes i, com hem dit adés, en març començarà la segona, la de la primera planta. Esta planificació té per objectiu no tancar la Casa Museu i que el públic puga visitar-la encara que hi haja obres. El projecte de remodelació expositiva total és de 70.000 euros.

Tello també va anunciar que es recuperarà el disseny original del jardí de la part posterior. Este jardí, com es pot vore en la documentació gràfica existent, era mediterrani i tenia elements decoratius clàssics, un hort annexe i una espècie d’estany.

En este sentit, la regidora ha apuntat que “Donada la importància del binomi museu-jardí, com a testimoni viu de la figura de Blasco Ibáñez, s’ha realitzat un estudi de paisatge que tracta la recuperació del patrimoni vegetal, la integració del jardí com a element discursiu museogràfic i la seua adaptació com a espai cultural, per a, després, poder recuperar el seu disseny originari”. En este cas l’estudi citat ha tingut un cost de 6.000 euros.

I com ja informàrem en el seu moment, es varen restaurar les cariàtides i capitells de la terrassa. Esta restauració va tindre un cost de 2.250 euros. Per la seua banda seguix en procés de restauració la pota de la taula de marbre.

Per a acabar, Tello tornà a explicar que està en preparació el trasllat del sarcòfag de Blasco Ibáñez des del Museu de Belles Arts de València fins a una dependència del Cementeri General, on s’exhibirà públicament (com també informàrem). I finalment que en breu serà nomenada la nova persona directora de la casa museu.

Glòria Tello

Go up