Skip to content

El sarcòfag de Blasco Ibáñez descansarà al Cementeri General

28/01/2020
sarcòfag Vicente Blasco Ibáñez
Comarca: València

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València ha anunciat la seua intenció de traslladar el sarcòfag de l’escriptor valencià Vicente Blasco Ibáñez des del Museu de Belles Arts al Cementeri General. A més, segons  ha informat la regidora Glòria Tello, es crearà un espai expositiu a una sala situada a l’entrada principal del dit cementeri. Esta actuació és una més de les que està fent l’Ajuntament pel 92 aniversari de la mort de Blasco Ibáñez, per a posar en valor la seua figura i la seua obra. 

La idea és que l’element principal d’este nou espai siga el fèretre de l’escriptor, com explicà la pròpia regidora quan indicà que “des de l’Ajuntament volem convertir en una finestra arqueològica amb una instal·lació expositiva que tinga com a element principal el sarcòfag de Blasco Ibáñez al costat d’algunes fotografies i textos contextualitzadors”

Explicà Tello que “canviarem les actuals portes de fusta per una porta amb vidres a manera de finestral que permeta a l’espectador vore l’interior de l’habitacle”.

Tot el trasllat del sarcòfag de Blasco Ibáñez i muntatge final al cementeri es farà a càrrec de la regidoria a través de l’empresa guanyadora de el concurs de transport d’obres d’art i davall la supervisió dels tècnics municipals de moviment d’obra.

També ha aclarit que es descarta la Casa Museu per falta d’espai i per la seua proximitat a la mar que podria perjudicar la peça. I, finalment, també ha anunciat la petició formal a la Conselleria de Cultura per a poder fer el trasllat.

Per la seua part el regidor de Cementeris, Alejandro Ramon, ha destacat que “l’Ajuntament sempre estarà al costat del reconeixement i el record d’una figura tan important com la de l’escriptor, periodista i polític valencià, que, a més, amb obres com ‘La Barraca’ o ‘Cañas y barro’ va difondre part del nostre patrimoni cultural i agrícola”.

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.