El Tapís del Corpus 2023: un homenatge a Sorolla

tapís del corpus 2023, tapiz del corpus 2023

El Tapís del Corpus 2023

El Corpus Christi és una festa tradicional i solemne que se celebra a València amb gran devoció i esplendor. Enguany, l’esdeveniment adquirix una dimensió especial, ja que commemora el centenari de la mort d’un dels artistes més importants de la nostra història: Joaquim Sorolla. El regidor en funcions de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha revelat que el tapís floral, un dels elements més destacats de la festivitat, rendirà homenatge a este gran pintor valencià.

El tapís floral és una magnífica obra d’art efímera que es crea amb flors naturals i que ocupa una àrea de 48 metres quadrats. Per a la seua confecció, s’han utilitzat aproximadament 250 quilos de flors, com ara la sanguinària, l’hibisc, el pètal de gira-sol, el xiprer, la cua de cavall i l’espígol. El resultat és una autèntica explosió de colors i perfums que captiva a tots els qui tenen l’oportunitat d’admirar aquesta meravellosa obra d’art efímera.

Els treballs per a la creació del tapís han requerit de tres setmanes d’intens labor. Un total de nou persones han col·laborat en esta tasca, demostrant la seua habilitat i dedicació. Cal destacar que el finançament d’este projecte ha estat assumit íntegrament per la regidoria de Cultura Festiva, amb un cost total de 30.613 euros. Esta inversió reflectix la importància que es dóna a la preservació i promoció de les tradicions valencianes i al reconeixment del llegat cultural de Sorolla.

Pere Fuset, el regidor de Cultura Festiva en funcions, ha expressat la importància d’esta commemoració, afirmant que “enguany les celebracions del Corpus Christi, la festa grossa de València, estaran alineades amb la celebració de l’Any Sorolla, un dels pintors valencians més importants i més universals de la nostra història”. Una obra que continua fascinant i emocionant a públic de tot el món.

El tapís del Corpus i l’homenatge a Sorolla

El tapís del Corpus 2023 i esta creació floral, que homenatja la figura de Joaquín Sorolla, és una oportunitat única per als ciutadans i visitants de gaudir d’una experiència visual i sensorial única. És un testimoni de l’excel·lència artística i cultural de la nostra ciutat i una mostra del nostre orgull i admiració per un dels grans noms de la pintura valenciana.

No deixeu passar l’oportunitat de contemplar el tapís floral del Corpus 2023 i endinsar-vos en l’un apassionant món de l’art i la història. Des de l’olor embriagadora de les flors fins als detalls intricats de la composició, cada element d’esta obra d’art efímera us transportarà a un univers de bellesa i significat.

El tapís del Corpus 2023 és molt més que una simple decoració floral. És una expressió viva de la devoció i la creativitat del poble valencià. Des de fa segles, el Corpus Christi és una festa que unix a tota la comunitat en una celebració religiosa i cultural. El tapís és el testimoni tangible d’esta unió, una manifestació de la nostra identitat i tradicions.

A través dels seus colors vius i la seua composició meticulosa, el tapís ens narra una història. Enguany, en commemorar el centenari de la mort de Sorolla, ens recorda la importància de la seua contribució a l’art i la seua influència en la pintura valenciana i internacional. L’obra ‘Jo soc el pa de la vida’, representant a Jesús ressuscitat al llac Tiberíades, és un recordatori de la fe i l’esperança que ens acompanyen en esta festivitat sagrada.

En resum, el tapís del Corpus 2023 ens transporta a un món de colors, flors i significat. Una obra efímera que és una invitació a explorar i descobrir la nostra identitat, a connectar amb la nostra història i a celebrar el llegat artístic de Joaquim Sorolla És una celebració de la nostra identitat i un homenatge a la figura de Joaquim Sorolla.

Què és el Tapís del Corpus 2023?

El Tapís del Corpus 2023 és una obra d’art efímera que es realitza amb flors naturals per a celebrar la festivitat del Corpus Christi a València.

El tapís té una dimensió de 48 metres quadrats, convertint-se en una impressionant mostra de creativitat i color.

El Tapís del Corpus 2023 ha sigut finançat íntegrament per la regidoria de Cultura Festiva de València

Print Friendly, PDF & Email