Noves zones d’oci per a gossos al Parc de l’Oest i a Castellar - l'Oliveral

23/01/2019

La regidoria de Parcs i Jardins seguix el seu treball d’habilitar noves zones especifiques per a gossos, un espai social per a esta classe d’animals.

D’esta manera, i tal i com informà a principis de mes la regidora responsable, Pilar Soriano, estan iniciats els treballs al Parc de l’Oest. L’espai destinat els gossos té uns 1.150 m2 i estarà acabat en menys d’un mes.

Soriano declarà que «A València estem apostant per parcs en els quals hi ha reservat i separat convenientment un espai perquè els gossos puguen gaudir d'un passeig divertit i fora de l'habitual, on puguen córrer i fer exercici sense interferir a la resta d’usuaris del parc. Ara estem traslladant este concepte en el Parc de l’Oest».

Índex / Índice
  1. La zona de gossos del Parc de l’Oest
  2. Nova zona de gossos a Castellar – l’Oliveral
  3. Una actuació per tota la ciutat

La zona de gossos del Parc de l’Oest

Esta zona està situada en la confluència de l’Avinguda del Cid i el carrer Enguera, i tindrà bancs, una font per als gossos, papereres i cartells indentificatius.

Soriano va afegir que «Esta actuació s’emmarca dins del projecte de remodelació del jardí, que està projectat en 3 fases i que ens ha permés repensar el parc i distribuir els seus usos, donant servici a les necessitats de les persones propietàries de gossos en esta zona de la ciutat».

Una zona depenent de l’horari del parc

Es podrà fer ús d’esta zona quan el Parc estiga obert, per trobar-se dins del jardí. Per tant, les condicions d’ús aniran lligades a les del propi parc.

Nova zona de gossos a Castellar – l’Oliveral

En este cas, segons informà Soriano dimecres passat, s'ha iniciat  l’obertura del procediment per a contractar l’empresa que durà a terme la nova zona social per a gossos del Castellar – l’Oliveral. En concret, esta zona estarà situada als carrers Ador i Figuereta.

Esta actuació té un pressupost de 59.636,509 euros i s’ha d’acabar en 60 dies. L’espai tindrà 648 m2 i inclourà un camí d’accés de 2m d’ample. Este camí estarà fet de formigó imprès, des de la calçada del carrer Ador i acabarà en una plataforma de formigó imprès de 24 m2. Esta plataforma facilitarà l’accés a les persones que tinguen mobilitat reduïda.

La zona per a gossos estarà delimitada per una tanca. Per a evitar olors hi haurà una xarxa d’aspersors i tindran programació horària. Hi haurà també una font, cinc bancs de fusta i dos papereres les quals tindran dispensador de bosses. Una placa explicarà les normes d’ús d’esta zona. A més, hi haurà cinc pals l’objectiu dels quals és que els gossos orinen. Finalment, cinc arbres dotaran d’ombra i uns escocells i una tanca els protegirà de les miccions dels gossos.

Pilar Soriano indicà que «per a l’Ajuntament és molt important poder arribar als pobles de la ciutat, també en matèria de Parcs i Jardins. Esta intervenció millorarà i dignificarà este espai de Castellar-l’Oliveral».

2019 01 23 Zona gossos Castellar
Zona per a gossos a Castellar - l'Oliveral
2019 01 23 Zona gossos Castellar pla
Zona per a gossos a Castellar - l'Oliveral

Una actuació per tota la ciutat

L’Ajuntament de València ha incrementat en els últims tres anys les zones socials per a gossos a València amb 19 nous espais, i n’ha remodelat 11 que ja existien, als que cal sumar ara el del Parc de l’Oest i el de Castellar - l'Oliveral.

Així mateix, n’hi ha tres previsions més. L’Ajuntament té redactats projectes de noves a la plaça Magúncia (al barri de Tres Forques), a la Malva-rosa i a Torrefiel.

Go up