L’Ajuntament inicia la reforma de la plaça del Centenar de la Ploma

2019 03 25 Obres Centenar de la Ploma
Ficus plaça Centenar de la Ploma

Este dimarts s’han iniciat les obres de reforma de la Plaça del Centenar de la Ploma, al barri del Carme, entre el carrer de Raga i el carrer de Morella. Així  ho va explicar este passat dilluns la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

Esta intervenció completarà la zona infantil preexistent a la plaça i eliminarà els obstacles existents que hi ha. Bàsicament s’eliminaran els murs de formigó, per a facilitar el joc de xiquets i xiquetes en tot l’espai de la zona infantil preexistent.

Soriano va dir que «la manca d’espais de joc infantil a Ciutat Vella, és gran. Per això són importants este tipus d’intervencions. Amb l’obra que ara iniciem en la plaça del Centenar de la Ploma, més altres previstes o ja realitzades, actuem per reduir este dèficit històric».

S’ubicarà un multi-joc infantil i un individual, així com una font per a beure.

Intervenció en el gran ficus monumental

A més, Soriano anuncià que també s’intervindrà en el Ficus macrophylla monumental que hi ha a la plaça. En este cas es col·locarà una porta que tancarà l’accés a l’espai on es troba este arbre. S’enjardinarà l’espai i es facilitarà, usant elements de protecció, l’arribada de les arrels aèries, ja existents actualment. D’esta manera s’ajudarà l’arbre a créixer allunyant-se dels edificis.

Finalment, es col·locaran cartells indicatius de les zones de socialització per a gossos més pròximes per a indicar a les persones que tenen gossos on es troben estes.

Print Friendly, PDF & Email