Skip to content

Natzaret tindrà un parc de més de 86.000 m2

13/01/2019
Comarca: València

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària aprovà dijous passat el Pla Natzaret Est. Segons este pla, es recuperen 230.000 m2 del Port per a la ciutat. I d’estos es destinaran més de 86.000 m2 a una zona verda. Este espai serà el Parc de la Desembocadura i connectarà el final de l’antic llit del Túria. A més, la futura L10 de metrovalencia (antiga L2) s’espera que no acabe en l’Oceanogràfic i arribe fins a Natzaret.

L’alcalde de València, Joan Ribó, indicà que «Es tracta d’un projecte molt important que canviarà de forma clara la situació del barri». Ribó destacà el caràcter estratègic d’este nou Parc i les seues dimensions. També fer insistència en la importància del final de l’antic llit del Túria. I afirmà que «Serà un dels grans parcs de València, connectat amb el riu i amb dos corredors verds que enllaçaran amb el parc Natural de L’Albufera».

Ribó destacà el caràcter «històric per al barri de Natzaret i per a tota la ciutat de València» de l’acord aconseguit, «un acord que dóna impuls a un projecte de dignificació d’un barri castigat per l’ampliació del Port». «Hui, Natzaret té una compensació molt important que canviarà de forma clara la seua configuració i el seu futur».

Característiques el Pla de Natzaret Est

Els 230.000 metres quadrats de superfície s’estructuren en 6 àrees: el Parc de la Desembocadura, amb un total de 86.296,08 m2; una àrea dotacional-esportiva de 98.940,17 m2; un espai de 18.454,04 m2 destinat a ús terciari; altres 8.375,86 m2 previstos per a zona verda en la vora meridional de l’àmbit; els 2.246 m2 corresponents a l’equipament per a ús sociocultural en l’antic balneari Marblau; i, finalment, un corredor verd ciclista i per als vianants des del futur Parc de la Desembocadura fins a la Punta i Pinedo.

Entre les obres previstes accessòries es troba el desplaçament de la rotonda d’accés o la rebaixa dels vials elevats per reduir la contaminació acústica. I també la prolongació del carrer del Sech amb un ample mínim de 10 metres, urbanitzat com a recorregut intern per als vianants.

Noves vivendes

També es contempla en la trama urbana de Natzaret, que dóna al Parc, un volum edificable que done cabuda als 25.000 m2 de sostre previstos (3 blocs rectangulars d’un màxim de 5 plantes alineats en coincidència segons la direcció del carrer Castell de Pop –entre els carrers Mascarat i del Sech) i un bloc de directriu corba, coincident seons el traçat viari perimetral, d’un màxim de 7 altures. A més, es preveu un centre de Formació Professional orientat a les activitats portuàries.

Més equipaments

També es preveu una àrea esportiva i d’espai lliure. Esta zona es de quasi 99.000 m2 al Sud (Parc de Nazaret Sud). Es rehabilitarà l’edifici Benimar.
Finalment, hi haurà un corredor verd ciclista i per als vianants. Este corredor enllaçarà el Parc de la Desembocadura i el corredor que connecta amb La Punta i Pinedo. També es busca millorar les condicions de l’actual corredor verd que circumda Natzaret pel nord-est, enllaçant tots els Poblats Marítims. El carril bici tindrà un ample mínim de 2,50 metres i discorrerà segregat de la calçada i de l’àmbit per als vianants.