L'enderrocament del mur inicia el futur Parc Desembocadura

15/01/2019

Com informem prèviament, Natzaret tindrà un gran parc, el batejat com Parc Desembocadura. Este passat dilluns va tindre lloc un acte simbòlic, alhora que carregat de simbolisme, l'enderrocament del mur.

L'alcalde de València, Joan Ribó, va declarar que «Hui culminem uns acords signats fa més de 32 anys: és un dia molt important que suposa, d'alguna manera, una compensació per al barri de Natzaret».

Van signar el conveni de recuperació dels terrenys del Port a la ciutat, L'alcalde de València, Joan Ribó, i el president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez.

Els treballs d'adequació d'una zona verda provisional ja han començat. D'aquesta manera, les persones residents podran gaudir d'aquesta dotació mentre s'executa el Parc.

El Port assumix les tasques d'esbrossat, neteja i aportació d'aigua; la regidoria de Parcs i Jardins escomet l'adequació dels jardins i dels camins situats en la zona límit amb l'antiga platja; la Fundació Esportiva Municipal serà l'encarregada de la instal·lació d'aparells per a la realització d'exercicis biosaludables, i els veïns de Natzaret duran a terme una plantació popular d'arbratge.

Aurelio Martínez va indicar que esta iniciativa «que suposarà una tremenda espenta a Natzaret, perquè no solament es disposarà d'una nova zona esportiva, sinó també la mobilitat que tindrà, els xiquets i les xiquetes que es formaran, o el parc que gaudiran ciutadans i ciutadanes».

A esta signatura van assistir les representants de la Corporació Municipal Pilar Soriano, Maite Girau, a més de Sandra Gómez, Vicent Sarrià, Glòria Tello o Alfonso Novo, i també a nombrosos veïns i representants de les entitats veïnals de Natzaret.

L'Autoritat Portuària cedix de forma gratuïta els terrenys i l'Ajuntament assumeix l'execució de les obres i el manteniment del Parc.

El conveni ha entrat en vigor aquest dimarts i té un període de vigència de 25 anys, prorrogables 25 anys més.

2019 01 14 Parc Desembocadura 2
Joan Ribó en l'enderrocament del mur 

Go up