Skip to content

Ciudadanos acusa el govern municipal de no difondre el patrimoni de València

19/01/2019

El portaveu de Cs, Fernando Giner, ha afirmat que “El tripartit no sap què fer amb el patrimoni de València”. Estes declaracions les ha fetes després  d’una visita que ha realitzat acompanyat per més de mig centenar de militants de Cs pel Canyamelar i el Cabanyal davall el lema ‘De Sorolla a Sorolla’. Esta ruta ha estat guiada per Marcos Serna, vocal en el Consell del Marítim. Una ruta iniciada a peus del monument a Sorolla, seguint pel carrer de l’arquitecte Gustavino, la zona del xalet de Demetrio Ribes i la platja del Cabanyal, on va estar inicialment el monument al pintor. Giner ha dit que “El tripartit seguix sense difondre ni promocionar Joaquín Sorolla i no sap gestionar el nostre patrimoni”.

Giner ha enllaçat esta crítica i la polèmica al voltant del llegat de Vicente Blasco Ibáñez, que podria anar a parar a Madrid. En este sentit, ha indicat que “Tenim grans artistes valencians molt abandonats. El seu llegat hem de difondre-ho i potenciar-ho. El tripartit arracona a Sorolla igual que a Blasco Ibáñez però nosaltres difonem la cultura dels artistes valencians. El museu de Belles Arts té una sala dedicada a ell i a altres artistes. El seu monument està en la plaça de l’Armada Espanyola però han de tornar al seu lloc d’origen, la platja del Cabanyal per a tornar a mirar al Mediterrani a què tant pinte”.

A esta cita també ha assistit el coordinador provincial de Cs a València i diputat en Les Corts, Juan Córdoba; la subdelegada a València de Cs, Amparo Gil; el coordinador de l’agrupació, Eduardo Goig; i els regidors Narciso Estelles i Manuel Camarasa.

Print Friendly, PDF & Email