|

El primer pelegrí del Sant Grial arribà a la Catedral

Primer peregrino del Santo Grial (foto: José Cuñat)

Dissabte passat dia 12 arribà a la Catedral de València el primer pelegrí internacional del Camí del Sant Grial. Es tracta de l’italià Antonio Aiardi, que va fer este camí que discorre entre el Real Panteón Monasterio de San Juan de la Peña i la Capella del Sant Calze en la catedral de València. L’Aula Grial va rebre a este aventurer en una recepció especial.

Aiardi va conéixer l’existència d’este camí gràcies al treball de difusió de la Associació Cultural El Camí del Sant Grial en la mateixa Itàlia, a través de l’especialista en esta relíquia la doctora Ana Mafé García.

Antonio Aiardi va començar el camí al costat del també italià Marco Pioselli, establit en terres valencianes, si bé este últim va haver d’abandonar, per motius laborals, a l’altura de Terol. I és que els dos amics  començaren la seua caminada el 30 d’agost i van arribar a Jaca des de Saragossa. Marco va arribar des de la capital valenciana i Antoni des d’Itàlia.

Un camí sagrat que no té indicacions

Este camí té 520 km i es calculen unes 22 etapes per a fer el seu recorregut. Antonio i Marco iniciaren esta aventura des del Monasterio de San Juan de la Peña a Osca.

La doctora Ana Mafé va indicar que seguir esta ruta “Es una experiencia muy emocionante porque andar con una motivación de aprender y meditar te religa a la esencia de la vida”.

Este camí no té indicacions en la seua ruta, i cal recórrer a internet per a conéixer per on discorre, situació que sorprén donada la importància de la relíquia i la seua repercussió internacional. Un impuls que va rebre en 2015 gràcies a un projecte europeu liderat per la Universitat de Saragossa, a través de la Dra. Victoria Sanagustín. No obstant això, en 2019 no s’han dut a terme encara els treballs que haurien de fer que el camí estiga indicat.

Fotos: Jose Cuñat

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts