València designada seu dels Gai Games 2026, com a mostra de ciutat esportista i inclusiva

12/11/2021

València Gai Games 2026 - València

Finalment, la ciutat de València ha aconseguit ser designada com a seu dels Gai Games 2026. Per a l’alcalde, Joan Ribó, esta designació “reflecteix el caràcter de ciutat esportista i ciutat inclusiva”. La màxima autoritat de la ciutat ha afegit que “ El nomenament de València per a ser seu dels Gai Games l'any 2026 és una magnífica notícia per a la ciutat perquè ens col·loca en una posició privilegiada en dos plans: en el de la tolerància i el respecte, i en el de la pràctica esportiva”.

Esta cita esportiva se celebra cada quatre anys, com els Jocs Olímpics tradicionals, i el seu objectiu és donar visibilitat a les persones LGTBI i consolidar la igualtat de drets.

Una cita esportiva que es preveu faça aplegar a la ciutat de València a més de 100.000 visitants. Ribó ha recordat queValència és alhora una urbs inclusiva i de diversitat, i una urbs amant de l'esport, i eixe caràcter és el que queda patent en esta celebració de la igualtat que reunirà nombrosos esportistes a la nostra ciutat l'any 2026”,

Igualment, s’ha mostrat satisfeta també la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, qui ha dit que “després de celebrar ahir la designació de València com a seu dels Gai Games 2026, a partir de hui mateix comencem a treballar per a crear un projecte de futur, el d'una ciutat que avança per a ser destí de turisme LGTBI i per a demostrar al món que és una ciutat diversa, acollidora, plural, i preparada per a organitzar esdeveniments internacionals esportius i culturals de primer nivell”. 

Índex / Índice
  1. Les competidores de València per als Gai Games 2026
    1. Impacte econòmic dels Gai Games

Les competidores de València per als Gai Games 2026

La candidatura valenciana per a estos Gai Games ha hagut de competir amb les ciutats de Munic (Alemanya) i Guadalajara (Mèxic). 

Estos jocs s’iniciaren a San Francisco l’any 1982. El seu esperit fundacional va ser “promocionar i augmentar l'autorespecte de lesbianes i homes gais del món i generar respecte i comprensió del món no gai, principalment a través de l'organització un esdeveniment internacional atlètic i cultural obert a la participació i realitzat cada quatre anys, conegut habitualment com a Gai Games”.

Impacte econòmic dels Gai Games

Finalment, la part econòmica d’estos Gai Games també és important per a la ciutat que els alberga. Així, i si es prenen com a referents les edicions de ciutats com ara París, Amsterdam o Toronto, s’estima que els ingressos podrien superar els 130 milions d’euros.

València Gai Games 2026 - València Gay Games 2026

Go up