La rèplica del Goya arriba al Museu del Gremi d’Artistes Fallers

31/05/2022

rèplica Goya - réplica Goya

Este dilluns s’ha inaugurat l’exposició “Artistes Fallers, Artistes de Cinema” al Museu del Gremi d'Artistes Fallers, que recull diversos treballs fets pels artistes fallers relacionats amb el cinema, on destaca la rèplica de l’estatueta dels Premis Goya.

València va ser seu de l’última edició d’estos premis i 12 d’estes rèpliques es van poder vore a diversos carrers de la ciutat. A més d’esta rèplica del Goya també es poden vore diverses peces relacionades amb l’any Berlanga i el cinema en general.

L’objectiu d’esta mostra es reivindicar el treball dels artistes fallers com a creatius de treballs en escenografia i decorats. Títols mítics com La caiguda de l’imperi romà formen part d’estos treballs.

Reconeixement per al Gremi d'Artistes Fallers i el seu treball en el cinema

La vicealcaldesa, Sandra Gómez, qui va inaugurar esta exposició acompanyada del regidor de Turisme, Emiliano García, ha fet balanç de l’any Berlanga, al qual ha qualificat de molt positiu perquè hem aconseguit omplir una agenda d'activitats culturals i donar un paper important a tots els sectors vinculats amb la indústria del cinema i especialment a un sector que ha tingut una vinculació històrica com és el dels artistes fallers”.

Gómez ha dit també que “hem volgut portar ací la rèplica dels premis Goya perquè pertanga a la memòria de la nostra ciutat la contribució dels artistes fallers a la història del cinema espanyol”. A més, ha recordat que en la seua de l’Acadèmia del Cinema Espanyol hi ha també una reproducció de l’estatueta feta pels artistes fallers.

En este sentit, ha dit que “l'únic símbol que existix de totes les edicions dels Premis Goya que s'han fet és precisament el símbol que han aportat els nostres artistes fallers”.

Per la seua banda, García ha expressat el seu desig de que l'exposició d'este museu dels artistes fallers que acull esta rèplica del Goya, puga ampliar-se en el temps. I ha dit que l’any Berlanga ha sigut un èxit.

Finalment, ha destacat “l'efecte dinamitzador que ha tingut sobre el sector audiovisual valencià”. En la inauguració també han participat Mª José Luna, directora del Museu, i Francisco Pellicer, president del Gremi d'Artistes Fallers.

 

Go up