La plaça de l’Ajuntament va acollir el II Dia Internacional de la Paella

22/09/2019

II Dia Internacional de la Paella

Este passat divendres es va celebrar el II Dia Internacional de la Paella (World Paella Day Fest) a la plaça de l’Ajuntament de València. Una jornada de caràcter lúdic per a promocionar el principal plat de la gastronomia valenciana. Encara que el centre d’esta festa ha sigut el Cap i Casal, ciutats com Londres, Zurich, Quito o Guangzhou també han celebrat este dia.

A esta celebració assistiren la regidora de Renovació Urbana i vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, el regidor delegat de Turisme, Emiliano García, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

La plaça ha acollit nombroses paelles per a ser degustades per totes les persones que van voler acostar-se. Segons García, «l'objectiu és internacionalitzar la cultura de la paella i augmentar el prestigi de la nostra icona gastronòmica més internacional. Són objectius compartits que han d'implicar-nos a tots i mantindre's en el temps».

Per part seua, la regidora i vicealcaldessa Sandra Gómez destacà que ja la passada edició «va constituir l'acció promocional que ha tingut un major impacte i major visibilització de tota la història del turisme a la ciutat, perquè es va donar visibilitat al nom de València i la paella en les xarxes socials i mitjans de comunicació tradicionals de tot el món». Gómez indicà que «és necessari seguir, i cada vegada amb major importància», i va agrair a tots els agents implicats i participants el seu suport «per a consolidar este dia, que és la millor finestra i campanya de la nostra gastronomia i del propi nom de la ciutat de València».

Índex / Índice
  1. El Dia Mundial de la Paella
    1. Compartir ingredients

El Dia Mundial de la Paella

El Dia Mundial de la Paella té la participació de l'Ajuntament de València, Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València, la Federació Empresarial d'Hostaleria Valenciana, la Fundació Turisme València, la D.O. Arròs de València, el Concurs Internacional de Paelles de Sueca, Turespaña i Wikipaella.

Compartir ingredients

En esta edició del Dia Internacional de la Paella s’ha invitat a les persones participants a compartir els seus ingredients favorits. En este sentit els responsables indicaven que tot passa per una bona selecció dels ingredients, de la matèria primera i de tindre producte local de primera qualitat.

D’esta manera, cada persona té el seu ingredient favorit (les diverses varietats d'arròs, el safrà, l'aigua o el garrofó…). Fins i tot «el ‘comboi’ d'amics, la paciència del cuiner o cuinera, la reunió en família».

L’objectiu, com hem comentat, és fer internacional tot allò que envolta la cultural de la paella, un plat que es compartix. I per a poder compatir es creà l’etiqueta #WorldPaellaDay.

Durant la celebració de la jornada s'ha donat lectura al manifest del Dia Mundial de la Paella, i s'han compartit 15 paelles i arrossos, a càrrec de prestigiosos cuiners de València, Alacant i Castelló, i també alumnat d'hostaleria i turisme del CdT dirigit pel mestre arrosser Juan Carlos Galbis.

Go up