Skip to content

Tiago Guedes presenta “A herdade” en la Mostra

29/10/2019
Tiago Guedes
Comarca: València

Tiago Guedes presenta en el festival valencià este melodrama èpic ambientat  al llarg de quasi 50 anys. “A herdade”, la traducció del qual és “El domini”, ha sigut seleccionada per Portugal per a competir per l’Oscar.

Es tracta d’una crònica de la història política, econòmica i social del país des dels anys quaranta fins als nostres dies, narrada  a través d’una família que posseïx una de les propietats més grans d’Europa, al sud del riu Tajo, a l’altre costat del riu que passa per Lisboa.

La pel·lícula, de quasi tres hores de duració, es mou entre la crònica social i el melodrama, amb una implosió entre l’abans i el després del 25 d’abril de 1974. Esta producció també competirà en els Premis Goya, després de participar en els festivals de Venècia i Toronto.

Guedes ha declarat que la seua intenció era parlar sobre herències, “diversos tipus d’herències, les que ens deixen i les que nosaltres  deixem als altres”, i de com “estes interferixen en la història, i la història interferix en el que succeïx en la família”.

“A herdade” està escrita per Rui Cardoso i Guilles Taurand, produïda per Paulo Branco, i interpretada per Albano Jerónimo i Sandra Faleiro.

Guedes, que s’estrena com a director en solitari en esta producció, va indicar que “En realitat, no vull donar cap resposta sobre què és la pel·lícula ni a les preguntes que succeïxen quan l’espectador la veu”. I va afegir que  “M’encanta quan participem  com a espectadors en la construcció del film. M’agrada que les persones puguen construir sobre els silencis i tindre la seua pròpia perspectiva”.

Respecte a les diverses nominacions en festivals de cinemes, Tiago Guedes va declarar que “Els festivals són importants per a visibilitzar la pel·lícula i els done suport, però, per a mi, el fonamental és que les persones compren la seua entrada i vagen a la sala de cinema”.

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.